Připravujeme
20 250Kč
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další

Roční VIP klub 2019 - THE BEST OF OLA KALA.

Roční VIP klub 2019 - THE BEST OF OLA KALA.

9 speciálních lekcí, které jsou vyhlášeny pouze pro uzavřenou skupinu Ročního VIP klubu.

Pod vedením špičkového šéfkuchaře vyjedete do vyššího gastronomického patra.

Nenapodobitelná atmosféra uzavřeného klubu, vždy jedno pondělí v měsíci.

Výborná jídla + výborná vína + výborná parta = Roční VIP klub.

Bezkonkurenční cena 2250 Kč za jednu lekci (možnost úhrady na splátky).

Možnost vynechat 3 lekce za rok a nahradit si je jiným kurzem pořádaným Ola Kala.

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Od února do prosince mimo léta se sejde uzavřená skupina gastronomických fajnšmekrů, kteří budou připravovat netradiční menu navržená špičkovým šéfkuchařem. Menu jsou připravená speciálně pro Roční VIP klub 2019, v nabídce jiných kurzů Ola Kala je nenaleznete. V průběhu lekcí se jde více do hloubky, blíže k podstatě potěšení z gastronomie a kulinářského mistrovství.

Jednotlivá menu jsou navržena s ohledem na sezónnost, moderní přístupy ke gastronomii a průřez světovou i domácí kuchyní.

Roční VIP klub není jenom kurz. Je to příběh, jsou to emoce, je to cesta za něčím, na co se každý měsíc těšíte! 

CO BUDEME VAŘIT

 

Prase domácí

1. lekce pondělí 4.2. 2019

  • Remuláda z vepřového kolene s kaparovou omáčkou
  • Selečí grilovaná kotletka, cidrová omáčka, jablka v šafránu, chlebové pyré
  • Jablkový Tarte Tatin
 

Jehněčí

2. lekce pondělí 18.3. 2019

  • Grilovaná jehněčí panenka, rozmarýnové glace, restovaná kapusta na slanině, česnekové pyré
  • Pomalu pečené jehněčí kolínko, pastiňákové pyré, konfitovaný česnek, restovaný špenát
  • Creme brulée z černého rybízu
 

Medvědí česnek

3. lekce pondělí 15.4. 2019

  • Krém z medvědího česneku s uzeným pstruhem
  • Rizoto z medvědího česneku s pečeným krocaním prsem
  • Grilovaný hovězí entrecote, nádivka z medvědího česneku, tymiánové glace, restovaný medvědí česnek
 

Chřest – královská zelenina

4. lekce podnělí 13.5. 2019

  • Tataráček z chřestu se sušenými rajčaty, kapary a vinigretem
  • Chřestová polévka s růžičkami uzeného lososa
  • Plněné prsíčko z perličky sušenou šunkou, chřest na másle, rajčatová salsa
 

Úprava mořských plodů, ryb, salátů a jahod

5. lekce pondělí 3.6. 2019

  • Tuňákové tataki, řasy wakame, teriyaki omáčka
  • Krevety v pikantní tempuře s thajským salátkem
  • Slávky na bílém víně
  • Jahodový tatarák, redukce aceta balsamica, mascarpone
 

Dary našich lesů

6. lekce pondělí 23.9. 2019

  • Liškové tagliatelle
  • Kotrč na smetaně s bažantí kroketou, bramborová kaše
  • Srnčí lýtko na červeném víně, domácí krokety
  • Pekanový koláč s rakytníkem a Chantilly krémem
 

Podzimní polévky

7. lekce pondělí 21.10. 2019

  • Dýňová polévka se smaženým cuketovým julienne, dýňový olej a semínka
  • Krém z černého kořene, grilované foie gras a lanýžový olej
  • Topinamburové velouté s konfitovaným bažantím prsem a smaženkou z blaťáckého zlata
  • Studená melounová polévka se zakysanou smetanou, mátou a melounovou vodkou
 

Paní husa – Svatý Martin

8. lekce pondělí 18.11. 2019

  • Husí rillettes s hořčicovou majonézou a okurkami kornišon, chléb
  • Grilované husí prso na akátovém medu s levandulí, pyré z červeného zelí, kapusta a mini bramborový knedlík s vinnou omáčkou
  • Karamelový koláč s ořechy, marinovaná hruška ve svatomartinském víně, vinný sabajon, švestkový sorbet
 

Vánoční překvapení

9. lekce pondělí 2.12. 2019

Menu prosincového setkání si sestaví sami účastníci pod dozorem špičkového šéfkuchaře

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: Platby je možno uhradit buď najednou nebo na splátky.

Celková cena za 9 lekcí Ročního VIP klubu činí 20 250 Kč (2 250 Kč za každou lekci)
Celkovou cenu je možné poukázat v těchto splátkách (stále 2 250 Kč za každou lekci)

  • do 11.1. 2019 – 9 000 Kč
  • do 11.5. 2019 – 4 500 Kč
  • do 11.9. 2019 – 6 750 Kč

Prosíme o vaše závazné rezervace na náš email do 31.12. 2018, instrukce k platbě budou zaslány po obdržení rezervace. 

Lekce nejsou prodejné samostatně.

Máte možnost 3 lekce z 9 vynechat a vybrat si místo nich jiný volný kurz Ola Kala v hodnotě do 2 900 Kč.

V případě, že se nebudete moci některé lekce zúčastnit, můžete za sebe poslat náhradníka.

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ROČNÍ VIP KLUB 2019Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

 

Autentické fotografie z Ročního klubu 2018

 

Kralik 1 Kralik 2 Kralik 3 Kralik 4 Kralik 5 Ryby 1 Ryby 2 Ryby 4 Ryby 5 Ryby 6 Gril 1 Gril 2 Gril 3 Gril 4 Kachna 1 Kachna 2 Licka 1 Licka 1 Licka 3 Licka 4 Teleci 1 Teleci 2 Teleci 3 Teleci 4 Teleci 5 Teleci 6 Teleci 7