Připravujeme
cena dle termínu
15 - 25 000 Kč
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Řecko na jachtě - 4 DNY, 4 KURZY, 1 KATAMARÁN

Řecko na jachtě - 4 DNY, 4 KURZY, 1 KATAMARÁN

Moře, ostrovy, místní suroviny, gastronomie. Napadá vás vhodnější spojení?

Na trhu nakoupíte, na lodi uvaříte. Jak jednoduché:-).

Výlet po vyzkoušených místech řeckých ostrovů (pořádáme ve spolupráci s Altumare).

Odpočinete si a dobijete baterky!

4 dny, 4 kurzy, nepřeberně zážitků.

Vaříme z čerstvého a lokálního. K tomu vybraná místní vína!

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Řecko na jachtě není jenom kurz. Je to dobrodružství. Je to zážitek, při kterém hraje gastronomie významnou roli. Připravili jsme pro vás ochutnávku jachtaření spojenou s ochutnáním toho nejlepšího, co místní trhy a moře nabízí. A nejen to. Pod vedením zkušeného kuchaře se v klidu a bez stresu dozvíte, jak všechny ty dobroty uvařit. Zní to jako výzva. Přijmete ji?

 

Z ČEHO BUDEME VAŘIT, CO BUDEME KONZUMOVAT

  • ryby a dary moře (zejména chobotnice, kalamary, krevety a z ryb nejčastěji tuňák - lokální čerstvé)
  • maso z místních zdrojů (zejména kůzle a jehně, které jsou v excelentní kvalitě)
  • zelenina z místních zdrojů (rajčata, cibule, česnek, papriky, cukety, lilek, červená řepa a zejména různé druhy divokých zelených salátů - vlita horta, almyra atd.)
  • místní sýry vyráběné z kravského, ovčího, kozího mléka a kombinací (různé druhy sýru feta, tvrdých sýrů a sýrů pro tepelnou úpravu - smažení/grilování)
  • olivy, olivový olej
  • vejce od slepic z volného chovu, místní uzeniny, sušená masa, klobásy atd.
  • místní ořechy (mandle, pistácie)
  • místní citrusy (pomeranče, citrony, grepy, bergamot)
  • místní vína a alkoholické nápoje (ouzo, tsipouro, masticha)

PROGRAM POBYTU NA KATAMARÁNU

 

Den 1

sobota 6.4. 2019 (další termíny duben nebo říjen)

  • přílet
  • transfer do mariny pronajatým mikrobusem (40 min.)
  • degustace vzorků vína a okamžité objednání počtů telefonicky, dodavatel vína obratem přiveze
  • nalodění a brífink o bezpečnosti na palubě
  • nákup v obchodech s místními specialitami (rybárna, masna, delikatesy-uzeniny/sýry, zelenina)
  • podle podmínek vyplutí do blízké zátoky (asi 40 min. plavby a příprava večeře na lodích - KURZ 1),  nebo noc v marině
  • základní informace o jachtách a jachtingu: uzly, uvázání jachty v marině, práce s lany
  • informace o lovení ryb za plavby z paluby jachty
 

Den 2

neděle 7.4. 2019 (další termíny duben nebo říjen)

  • snídaně na palubě
  • plavba asi 3-4 hodiny podle podmínek (lov ryb vláčením návnad, informace o jachtingu: MOB, nastavování plachet, kormidlování)
  • příprava oběda na palubě (KURZ 2)
  • prohlídka ostrova, nákup čerstvých surovin
  • večeře v taverně
 

Den 3

pondělí 8.4. 2019 (další termíny duben nebo říjen)

  • snídaně na palubě nebo v kavárnách na ostrově
  • plavba asi 3-4 hodiny podle podmínek (lov ryb vláčením návnad)
  • oběd v taverně
  • prohlídka ostrova a památek (antické památky), nákup čerstvých surovin
  • večeře na palubě s ochutnávkou řeckých vín (KURZ 3)
 

Den 4

úterý 9.4. 2019 (další termíny duben nebo říjen)

  • snídaně na palubě nebo v kavárnách na ostrově
  • plavba asi 3 hodiny (lov ryb vláčením návnad)
  • kotvení v zátoce a příprava oběda na palubě (KURZ 4)
  • plavba asi 2 hodiny zpět do mariny (lov ryb vláčením návnad)
  • večeře v taverně, návštěva baru, který vyrábí vlastní pivo, tonic a další ingredience a míchá “Sazerac” podle originální receptury)
 

Den 5

středa 10.4. 2019 (další termíny duben nebo říjen)

  • snídaně na palubě
  • transfer na letiště v 6:15

NAUČÍME VÁS

  • Zpracovat místní suroviny (zejména ryby, dary moře, maso, zeleninu, bylinky a další)

  • Uvařit z místních surovin

  • Základní desatero mořeplavce

 

CENA OBSAHUJE

Cena celého pobytu je závislá na konkrétním termínu a pohybuje se v rozmezí 15 až 25 000 Kč/osoba.

V ceně kurzu je vše, co se odehrává na palubě (strava, vaření a ubytování na palubě vč. surovin)

V ceně kurzu je lektor Ola Kala a kapitán lodi.

V ceně kurzu není doprava (letenky, strava, transfer z letiště - upřesnění dle konkrétního termínu)

V ceně kurzu není útrata na souši (konzumace v tavernách a vlastní nákupy na trzích).

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete zažít středomořskou gastronomii v přímém přenosu? Chcete zažít, jaké to je na moři? Chcete vařit z nejčerstvějších surovin? Zúčastněte se kurzu - výpravy Řecko na jachtěKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

 

Autentické fotografie z kurzu

 

Jachta taverna Jachta nabrezi Jachta bylinky Jachta salat Jachta koza Jachta trh Jachta sardinky Jachta chobotnice Jachta ryby trh Jachta ryba polevka Jachta krevety Jachta trh maso Jachta trh krevety Jachta tunak Jachta zaliv Jachta sunrise