• STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ NA JACHTĚ - 4 dny, 4 kurzy, 1 katamarán
    19.10.2019
    volná místa
    12 900Kč
    KOUPIT
  • STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ NA JACHTĚ - 4 dny, 4 kurzy, 1 katamarán
    22.10.2019
    volná místa
    12 900Kč
    KOUPIT
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

Řecko na jachtě - 4 DNY, 4 KURZY, 1 KATAMARÁN

Středomořská kuchyně na jachtě - 4 DNY, 4 KURZY, 1 KATAMARÁN

Moře, ostrovy, místní suroviny, gastronomie. Napadá vás vhodnější spojení?

Zažijte prodloužený "eurovíkend na moři"! Ola Kala vaří, Altumare se stará o loď.

Na trhu nakoupíte, na lodi uvaříte. Jak jednoduché:-).

Výlet po vyzkoušených místech řeckých ostrovů. 

4 dny, 4 kurzy, nepřeberně zážitků. Málo lidí po sezóně, příjemné počasí.

Neskutečný relax: doporučeno Ola Kala na základě vlastní zkušenosti

POZOR: POBYT JE VHODNÉ OBJEDNÁVAT MIN. PO DVOJICÍCH (kajuta pro 2 má 1 manželskou postel)

V PŘÍPADĚ ZÁJMU NÁM POŠLETE E-MAIL NA info@olakala.cz

 

CHARAKTERISTIKA PLAVBY

Plavba Středomořská kuchyně na jachtě není ani standardní plavbou, ani běžným kurzem. Je to dobrodružství. Je to zážitek, při kterém hraje gastronomie významnou roli. Připravili jsme pro vás ochutnávku jachtaření spojenou s ochutnáním toho nejlepšího, co řecké místní trhy a moře nabízí. A nejen to. Pod vedením zkušeného kuchaře se v klidu a bez stresu dozvíte, jak všechny ty dobroty uvařit. Zní to jako výzva. Přijmete ji?

Z ČEHO BUDEME VAŘIT, CO BUDEME KONZUMOVAT

  • ryby a dary moře (zejména chobotnice, kalamary, krevety a z ryb nejčastěji tuňák – lokální čerstvé)

  • maso z místních zdrojů (zejména kůzle a jehně)

  • zelenina z místních zdrojů (rajčata, cibule, česnek, papriky, cukety, lilek, červená řepa a zejména různé druhy divokých zelených salátů – vlita horta, almyra atd.)

  • místní sýry vyráběné z kravského, ovčího, kozího mléka a kombinací (různé druhy sýru feta, tvrdých sýrů a sýrů pro tepelnou úpravu – smažení/grilování)

  • olivy, olivový olej

  • vejce od slepic z volného chovu, místní uzeniny, sušená masa, klobásy atd.

  • místní ořechy (mandle, pistácie)

  • místní citrusy (pomeranče, citrony, grepy, bergamot)

  • místní vína a alkoholické nápoje (ouzo, tsipouro, masticha)

ORIENTAČNÍ PROGRAM POBYTU NA KATAMARÁNU

  • nalodění v Olympic marině v Lavrio u Atén (asi 30min taxi z letiště Atény)

  • brífink o bezpečnosti na palubě, průběhu plavby a spolupráci posádky

  • informace o jachtingu a pro zájemce možnost zapojenit se do ovládání jachty

  • nákupy v místních obchodech a trzích (rybárna, masna, delikatesy-uzeniny/sýry, zelenina)

  • podle podmínek denně asi 3hod plavby na moři mezi přístavy (první den kratší plavba, jen asi 30min)

  • snídaně na palubě

  • denně jeden kurz vaření (příprava oběda nebo večeře)

  • návštěvy taveren

  • prohlídky ostrova pro zájemce včetně památek

  • poslední den vylodění po snídani

NAUČÍME VÁS

  • vybírat a zpracovat místní suroviny (zejména ryby, dary moře, maso, zeleninu, bylinky a další)

  • uvařit z místních surovin

  • základní desatero jachtaře

CENA OBSAHUJE

Cena plavby je od 12.900 Kč/osoba. (v případě zájmu posílejte e-mail)

Cena zahrnuje vše, co se odehrává na palubě (plavba s kapitánem, vaření s lektorem, ubytování na palubě vč. úvodního nákupu surovin)

V ceně je základní nákup surovin (zásobení lodi základními surovinami pro vaření)

V ceně je vlastní zástěra pro každého účeastníka 

V ceně není doprava (letenky, transfer z letiště)

V ceně není útrata na souši a provozní hmoty katamaranu (spotřeba nafty – odhad asi 150 EUR za plavbu a katamaran, konzumace v tavernách a vlastní nákupy na trzích nad rámec úvodního nákupu)

 

UPOZORNĚNÍ: v případě, že se vyhlášený termín neobsadí 6 účastníky (plně obsazené 3 kajuty), pořadatel si vyhrazuje právo  termín zrušit nejpozději 30 dní před konáním akce. Zaplacená částka bude klientům vrácena.

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete zažít středomořskou gastronomii v přímém přenosu? Chcete zažít, jaké to je na moři? Chcete vařit z nejčerstvějších surovin? Zúčastněte se kurzu - výpravy Středomořská kuchyně na jachtě.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

 

Autentické fotografie z kurzu

 

Jachta taverna Jachta nabrezi Jachta bylinky Jachta salat Jachta koza Jachta trh Jachta sardinky Jachta chobotnice Jachta ryby trh Jachta ryba polevka Jachta krevety Jachta trh maso Jachta trh krevety Jachta tunak Jachta zaliv Jachta sunrise