Připravujeme
2 900Kč

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Romantický Francie

Romantická Francie - losos, telecí a creme brulée, NOVINKA

V jakých kulisách nejlépe zazní: “miluju tě"? Která národnost má k lásce a k výbornému jídlu nejblíž?

Zase tolik možností není, ale jistě tam patří Francie. Země milovníků výborného jídla i vína, které jeho kvalitu ještě znásobí. Vydejte se na romantickou procházku naším novým francouzským menu. Připravte na ní své chuťové pohárky. 

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu se naučíte kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky, pokročilé a všechny "milovníky" a doplňuje naše kurzy francouzské kuchyně.

Co budeme vařit

Losos zrající v soli, salát z fenyklu a kopřivy

Telecí karé s pancettou a batátovým pyré, relish z fava fazolek

Granita z růží

Creme brulée z belgické čokolády

Naučíme vás

  • Připravit marinovací sůl
  • Marinovat ryby
  • Pracovat s netradiční surovinou (batáty, fenykl, fava fazole, shisho, pancetta, růžová voda)
  • Kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Romantická Francie - od lososa po creme brulée.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

valentyn_jidlo1jídlo3

Autentické fotografie z kurzu