Světový sommelier profesionálům

Úvodní strana / DALŠÍ NABÍDKA / Světový sommelier profesionálům
Cedric picot

Cédric Picot

Francouzský sommelier Cédric Picot je světová špička ve svém oboru. Byl osobním sommelierem prezidenta Jaquese Chiraca a blízkým kolegou mága francouzské gastronomie Alaina Ducasse (Michelinské hvězdy netřeba počítat:-)). Obsluhoval i našeho prezidenta Václava Havla při večeři v Elysejském paláci...

Při svých pobytech v České republice má svůj osobní cíl, který by rád  naplňoval a to i ve spolupráci s Ola Kala. Našim klientům vzkazuje:

"Již 15 let jezdím pravidelně do Čech, do rodiny mé ženy, naše děti mají česko-francouzské občanství, mluví plynule oběma jazyky, jezdí každý rok na tábor se svými bratranci…. 

A já jsem začal vnímat, jak se snaha o kvalitnější stravu a o kvalitnější pití v Čechách každým rokem zvyšuje. Proto jsem se rozhodl se s vámi podělit o své zkušenosti s tím vším, co jsem se po více než dvaceti letech v oboru naučil, vším, co se vína a potěšení z chuti dobrého jídla týká.

Rád se podělím o zkušenosti, chuťové emoce, o potěšení z chutí a chuť z potěšení."

 

Cédric o společných ochutnávkách vždy říká to stejné:

"Partage, plaisir, emotion." - "Podělit se, potěšit se, s emocemi."

VZDĚLÁVÁNÍ PRO HORECA (RESTAURACE, HOTELY, PRODEJCI VÍNA ATP.)

Cédric při degustaci 2

UMĚT HOVOŘIT O VÍNĚ A VĚDĚT, JAK HO NEJLÉPE PRODAT.
JAK SPÁROVAT VÍNO S JÍDLEM.

Povídání, školení a workshopy pro gastro personál přizpůsobené konkrétní situaci a potřebě.

 

1. Techniky degustace vína

Jak správně degustovat víno a zapojit při tom všechny smysly.

  • Základy používání smyslů k degustaci

  • Techniky degustace

  • Porozumění vínu a umění víno popsat


2. Nezbytné dovednosti při servírování vína a ostatního alkoholu (teplota, volba sklenice, dekantování apod.)

  • Jak nejlépe prodávat produkt.

  • Jak do prodeje správně zapojit emoce.

 

3. Znalosti o víně, předpoklad prodeje

Jak překvapovat zákazníky díky znalosti.

  • Francouzská vinice a další významné vinařské oblasti (základní charakteristiky)
  • Druhy vína a jejich výroba
  • Ostatní druhy alkoholu (koňak, likér a další)
  • Prodejní slovník při práci s vínem (pro restaurace, pro vinotéky)


4. Správné párování vína s jídlem

Více než  20 let zkušeností ze světa prvotřídní gastronomie.

  • Příbuzné odrůdy vína a základní pravidla jejich párování s jídlem
  • Jak správně připravit vinný lístek k menu restaurace
  • Proč by se k nám měl zákazník vracet - harmonie kuchyně a vinného sklepa


PORADENSTVÍ pro HORECA (restaurace, hotely, prodejci vína atp.)

Cédric diplomy 2

SOMMELIER JAKO PORADCE ZÁKAZNÍKA, NÁKUPČÍ I MANAGER
JAK ZVÝŠIT PRODEJE

Poradenství založené na auditu výchozího stavu s doporučením:

  • Analýza současné situace (personál, prezentace vína v restauraci, obchodě)
  • Organizace nákupu, uskladnění a nabídky vína
  • Vhodný výběr produktů (víno, další alkohol a sortiment)
  • Sestavení vašeho vinného lístku

 

PROMOTION PRO HORECA (RESTAURACE, HOTELY, PRODEJCI VÍNA ATP.)

Cédric hovory o víně 2

SÍLA DOPORUČENÍ A UMĚNÍ MLUVIT O VÍNĚ

Komunikace a slovník sommeliera, který přesvědčí i prodá
Jak podpořit vaše produkty, váš region

 

S úctou a pokorou k vašemu podnikání a upřímným přáním pomoci se na vás těší

Cédric podpis

VAŠÍ POPTÁVKU NÁM KLIDNĚ SVĚŘTE:

NA EMAIL: petr@olakala.cz
TELEFONICKY: 602 305 970
(Mgr. Petr Rýdl)

Jakmile si společně vyjasníme zadání, připravíme cenovou i termínovou nabídku služeb. Součástí nabídky bude i tlumočení při osobním jednání. Pobyt  Cédrica Picota v České republice je v současnosti omezený (1 týden měsíčně), proto předem upozorňujeme na možnost delších termínů při zvýšené poptávce.