Připravujeme
2 900Kč
PSTRUH, LÍN, OKOUN - součástí je i výuka filetování - jediný na českém trhu!

PSTRUH, LÍN, OKOUN - součástí je i výuka filetování

„Ryba smrdí a má kosti“!
Toto je vžitá představa většiny naší populace.
Boříme mýty a pověry!
Přijďte na tento kurz a změníte názor.
Na našem kurzu se naučíte ryby vykostit a upravit tak, že z nich vykouzlíte DELIKATESU!
Budeme je nakládat do octa, opékat na přepuštěném másle nebo jen tak, zlehka gratinovat pod grilem.

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  2x za pololetí!

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy českých ryb. (pstruh, okoun, lín...). Okoun a lín patří mezi tradiční ryby v českém jídelníčku, ale v posledních letech se z obchodů vytratili. Je to dáno tím, že většina domácí produkce je prodávána na německý a rakouský trh.

Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (nakládat, opékat, gratinovat…)

Filetování a veškeré informace o rybách, jejich původu, chovu, anatomii… bude vyučovat přední český rybář a i v Británii uznávaný „fileťák“ pan Pavel Tomešek.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budeme vařit

nakládaného lína ve vinném octu a zelenině

pstruha s bylinkovým máslem 

okouna s perníkovou drobenkou

lehký dezert

Naučíme vás

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní české ryby

  • vyfiletovat a vykostit je

  • uvařit rybí várku (základní vývar)

  • jemně upravovat rybí maso - marinovat, opékat, gratinovat

  • zpracovat zbytky z ryb

  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Sladkovodní ryby.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

pstruh, lín, okoun, candátpstruh, lín, okoun, candátpstruh, lín, okoun, candát

Autentické fotografie z kurzu