PSTRUH, LÍN, OKOUN - součástí je i výuka filetování - jediný na českém trhu!

PSTRUH, LÍN, OKOUN - součástí je i výuka filetování - JEDINÝ NA ČESKÉM TRHU!

„Ryba smrdí a má kosti“!
Toto je vžitá představa většiny naší populace.
Boříme mýty a pověry!
Přijďte na tento kurz a změníte názor.
Na našem kurzu se naučíte ryby vykostit a upravit tak, že z nich vykouzlíte DELIKATESU!
Budeme je nakládat do octa, opékat na přepuštěném másle nebo jen tak, zlehka gratinovat pod grilem.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 29.3.2018 - PSTRUH, LÍN, OKOUN
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  2x za pololetí!

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy českých ryb. (pstruh, okoun, lín...). Okoun a lín patří mezi tradiční ryby v českém jídelníčku, ale v posledních letech se z obchodů vytratili. Je to dáno tím, že většina domácí produkce je prodávána na německý a rakouský trh.

Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (nakládat, opékat, gratinovat…)

Filetování a veškeré informace o rybách, jejich původu, chovu, anatomii… bude vyučovat přední český rybář a i v Británii uznávaný „fileťák“ pan Pavel Tomešek.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budeme vařit

  • nakládaného lína ve vinném octu a zelenině
  • pstruha s bylinkovým máslem 
  • okouna s perníkovou drobenkou
  • lehký dezert

pstruh, lín, okoun, candát pstruh, lín, okoun, candát pstruh, lín, okoun, candát

Naučíme vás

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní české ryby
  • vyfiletovat a vykostit je
  • uvařit rybí várku (základní vývar)
  • jemně upravovat rybí maso - marinovat, opékat, gratinovat
  • zpracovat zbytky z ryb
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

Rybář a „fileťák“

rybář a „fileťák“Pavel Tomešek

Vystudoval VOŠ vodního hospodářství a ekologie Vodňany a 8 semestrů Zemědělské fakulty České Budějovice, obor rybníkářství.

Po dobu 6 let pracoval v Británii u přední firmy New Wave Sea Food, zabývající se lovem, úpravou a prodejem ryb.

Zpočátku na pozici „fileťáka“ kde perfektně ovládl práci s filetovacím nožem. U každé ryby přesně ví, kde se nachází jaká kost a jak se jí obratně vyhnout a tím vyříznout dokonalé rybí filé.

Poté byl povýšen a vedl celý tým fileťáků, byl zodpovědný za kvalitu nakupovaných ryba za celý chod provozu.

Pochází z jižních Čech, se svým otcem vlastní rybníky, chová ryby a závodně rybaří. Zná každý rybník v naší vlasti, každého zapáleného rybáře a chovatele ryb. Umí poradit, kde se dají sehnat ty nejlepší ryby a raci.

Šéfkuchař

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Sladkovodní ryby.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 29.3.2018 - PSTRUH, LÍN, OKOUN
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca