Připravujeme
2 900Kč

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Mořský jazyk, Monk fish, Makrela, Hejk - součástí je i výuka filetování a vykošťování - JEDINÝ NA ČESKÉM TRHU!

Mořské ryby - ZAMĚŘENO NA RYBU, naučíte se filetovat

Čerstvá ryba má vonět po moři!

Mořský jazyk, Monk fish a Makrela.

Prvotřídní a čerstvé ryby moře se u nás naučíte čistit,  filetovat, zbavit kostí a uvařit.

Aby vynikla jemná chuť ryby a zůstala zachována delikátní struktura masa, použijeme jednoduché kuchařské úpravy.
Budeme je opékat na pánvi, vařit v páře, péct v troubě.

 

Charakteristika kurzu

Na tomto kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských ryb, které se dnes již běžně dají koupit: monk fish (mořský ďas, platýz, čerstvá makrela). Řekneme si, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budeme vařit

  • Kořeněnou makrelu na pánvi

  • Rolky z mořského jazyka plněné zeleninou

  • Pečenou delikatesní rybu Monk Fish

  • Rychlý rybí vývar - court bouillon  

Naučíme vás

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby

  • vyfiletovat a vykostit je

  • jemně upravovat rybí maso - opékat, péct v troubě, vařit na páře, smažit

  • zpracovat zbytky z ryb

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření  MOŘSKÉ RYBY.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Morské ryby platyzMorské ryby ryba nuzMorske ryby lektorMorské ryby ryba s bylinkouMorské ryby jidloMorské ryby papilota

Autentické fotografie z kurzu

 

Morske ryby Makrela Morske ryby Das   Morske ryby Panev