• Mořské ryby
    8.10.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Mořský jazyk, Monk fish, Makrela, Hejk - součástí je i výuka filetování a vykošťování - JEDINÝ NA ČESKÉM TRHU!

Mořské ryby - součástí je i výuka filetování

Čerstvá ryba má vonět po moři!
Mořský jazyk, Monk fish a Makrela.
Prvotřídní a čerstvé dary moře se u nás naučíte čistit,  filetovat, vykostit, uvařit.
Aby vynikla jemná chuť ryby a zůstala zachována delikátní struktura jejich masíčka, použijeme jednoduché kuchařské úpravy.
Budeme je opékat na pánvi, vařit na páře, péct v troubě…

 

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských ryb, které se dnes již běžně dají koupit. (monk fish, platýz, čerstvá makrela,). Makrely máme z minulosti zažité jako blátivé a páchnoucí ryby. Pokud je koupíte čerstvé, vykostíte a správně upravíte, budete překvapeni, v jakou delikatesu můžete tyto ryby proměnit.

Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (opékat, péct v troubě případně grilovat…)

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budeme vařit

kořeněnou makrelu na pánvi

rolky z mořského jazyka plněné zeleninou

pečenou delikatesní rybu Monk Fish

rychlý rybí vývar - court bouillon  

Naučíme vás

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby

  • vyfiletovat a vykostit je

  • jemně upravovat rybí maso - opékat, péct v troubě, vařit na páře, smažit

  • zpracovat zbytky z ryb

  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Mořské ryby.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

mořský jazyk, monk fish, makrela, hejkmořský jazyk, monk fish, makrela, hejkmořský jazyk, monk fish, makrela, hejkmořský jazyk, monk fish, makrela, hejkmořský jazyk, monk fish, makrela, hejk

Autentické fotografie z kurzu