LOSOS, CHŘEST, CHEESECAKE

Losos, chřest, cheesecake - Sezónní kurz JEN JEDEN TERMÍN

Víte jak v obchodě poznat a koupit čerstvou rybu?
Budete používat různé druhy chřestu.
Bojíte se šlehané holandské omáčky? Na kurzu se ji naučíte!
Nejlepší Cheesecake je ten, který si sami upečete. Dle originálního receptu z USA.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 6.6.2018 - Losos, chřest, cheesecake
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO KURZ JE VYPSÁN JEN 1x ZA ROK !!!

Charakteristika kurzu

V nabitém odpolední kurzu budeme používat prvotřídní suroviny a naučíme vás uvařit vynikající jarní lahůdky.

Řekneme si, jak rozpoznat čerstvý chřest, čerstvou rybu, ukážeme si jak šlehat máslovou omáčku vhodnou k rybě i k jemné zelenině tak, aby se vždy povedla. Výuka bude doplněna o přípravu krémového tvarohového dezertu - Cheescake. Recept na tuto delikatesu si Michal Nikodem přivezl v roce 2009 ze svého pobytu v USA.

Svým kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

Co budeme vařit

  • Tatarák z lososa, toust
  • Bílý chřest - vařený ve speciálním vývaru (várce)
  • Grilovaný losos na lůžku z chřestu a Mornay omáčkou
  • Dezert – Cheesecake s malinovou omáčkou

Naučíme vás

  • správně nakupovat, uskladnit a opracovat chřest
  • využít jednotlivé druhy chřestu
  • grilovat lososa, tak aby zůstal uprostřed krásně růžový s křupavou kůžičkou
  • vybrat správný tvaroh (tvarohový sýr) pro přípravu cheescake
  • recepturu na křehké těsto
  • pasírovat ovoce
  • vytvořit a dochutit hustou ovocnou omáčku (pyre)

a další tipy a triky profesionálů

losos, chřest, cheesecake  losos, chřest, cheesecake losos, chřest, cheesecake losos, chřest, cheesecake

Šéfkuchař

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci. (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
WELCOME DRINK – sklenička vína na úvod kurzu
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření LOSOS, CHŘEST, CHEESECAKE.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 6.6.2018 - Losos, chřest, cheesecake
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca