Krevety, chobotnice, flambované palačinky

Krevety, chobotnice, flambované palačinky - BEZVA CENA!

Jak poznat v obchodě čerstvé krevety?
Můžu je koupit mražené?
Proč jsou některé růžové a některé šedé?
Kterak z nich připravit laskominu, kterou jsme nedávno jedli na dovolené u moře?
Na všechny tyto a mnoho dalších otázek Vám odpovíme během našeho mořského kurzu.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 5.3.2018 - Krevety, chobotnice, flambované palačinky
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 2x za rok!

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy krevet (malé, tygří, předvařené, syrové…) a s chobotnicí. Jsou to mořské plody, které se dají koupit v každém supermarketu.

Během kurzu se naučíte jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly.

Chobotnici uvaříme tak, že z ní bude měkoučká delikatesa. Navíc si všichni vyzkoušíte světově známý dezert Crepes Suzette (flambované palačinky).

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.

Co budeme vařit

  • krevetový salát
  • koktejlovou omáčku
  • tygří krevety na bílém víně (vhodné s pečivem nebo těstovinami)
  • chobotnice - v zeleninovo-vinném vývaru
  • pikantní tapenádovo-tomatová omáčka k chobotnici nebo k pečivu
  • flambované palačinky (Crepes Suzette)

krevety, chobotnice, flambované palačinky krevety, chobotnice, flambované palačinky krevety, chobotnice, flambované palačinky krevety, chobotnice, flambované palačinky

Naučíme vás

  • upravovat několik druhů krevet
  • zpracovat chobotnici, tak aby byla křehká a měkká
  • správně používat bílé víno při vaření
  • ochutit pokrmy chilli papričkami, česnekem a různými bylinkami
  • francouzské tenké palačinky
  • ovocný karamelový koktejl s likérem
  • flambovat vanilkovým rumem
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

Šéfkuchař

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Krevety, chobotnice, flambované palačinky.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 5.3.2018 - Krevety, chobotnice, flambované palačinky
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca