Připravujeme
2 900Kč

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

Krevety, chobotnice, flambované palačinky

Krevety, chobotnice, flambované palačinky - JEMNÉ CHUTĚ V DOKONALÉM MENU

Krevety jsou malé i velké, obojí si připravíte.

Krevetový koktejl jako za starých časů:-).

Navíc se naučíte pravé italské risotto.

Myslíte, že chobotnice musí být gumová? Nemusí! delikátní masíčko.

Lahodná flambovaná palačinka, na kterou nezapomenete!

 

 

 

Charakteristika kurzu

Při našem kurzu budeme pracovat s různými druhy krevet (malé, tygří, předvařené, syrové…) a s chobotnicí. Jsou to mořské plody, které se dnes dají běžně koupit.  Naučíte se jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly. Chobotnici uvaříme jako měkoučkou delikatesu. A na závěr světově proslulý dezert Crepe Suzette

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. 

Co budeme vařit

  • Krevetový salát s koktejlovou omáčkou

  • Tygří krevety ve vinné omáčce s šafránovým rizotem

  • Chobotnice v zeleninovo-vinném vývaru

  • Grilovaná chobotnice s omáčkou arrabbiata, pappardelle

  • Flambované palačinky (Crepe Suzette)

Naučíme vás

  • Upravovat několik druhů krevet

  • Kouzlo přípravy italského risotta

  • Zpracovat chobotnici, tak aby byla křehká a měkká

  • Správně používat bílé víno při vaření

  • Ochutit pokrmy chilli papričkami, česnekem a různými bylinkami

  • Francouzské tenké palačinky

  • Ovocný karamelový koktejl s likérem

  • Flambovat vanilkovým rumem

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Krevety, chobotnice, flambované palačinky.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Krevety rizotoKrevety chobotniceKrevety palacinky

Autentické fotografie z kurzu

  Krevety v nadobe Krevety panev Krevety rizoto Krevety palacinky 3 Krevety palacinky Krevety palacinky 4 Krevety palacinky 2