Ořechoví šneci

Ořechoví šneci

Kuchařka Delikatesy
Připravil Michal Nikodem, fotograf Tomáš Bém

Na 4 porce potřebujeme:

    • Máslové kynuté těsto (viz. předchozí recept)
    • 200 g mletých vlašských ořechů
    • 2 bílky
    • 1 lžíce rumu
    • 2 lžíce cukru krupice
    • Javorový sirup nebo med
    • máslo na vymazání formy

          1.Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zamícháme ořechy a rum. Kynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát cca 30 x 20 cm. Potřeme ořechovým sněhem a srolujeme do rolády. Z rolády krájíme cca 2 cm silné plátky, které naležato naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pekáček se šneky necháme v lednici nakynout (můžeme i přes noc).

          2.Upečeme dozlatova v troubě při 190°C, cca 10 – 15 minut. Po vyjmutí z trouby ještě horké šneky zalijeme javorovým sirupem nebo medem.

          3. Podáváme vlažné.

        • 1.1.2008