Máslové kynuté těsto

Máslové kynuté těsto

Kuchařka Delikatesy
Připravil Michal Nikodem, fotograf Tomáš Bém

  • 500 g mouka hladká
  • 400 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 6 žloutků
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 balení instantního droždí (7 g)
  • 2 špetky soli

Díky většímu obsahu másla a žloutků jsou výrobky z tohoto těsta dlouho vláčné. Navíc těsto kyne v lednici, takže si jej můžeme připravit večer předem, nechat ho ve formě vykynout a ráno upéct.

 

 01 1.Všechny suroviny necháme několik hodin v pokojové teplotě.
Poté vyšleháme do pěny máslo s cukrem a se žloutky.  
 02 2. Přisypeme instantní droždí a za pomalého šlehání přiléváme mléko. Chvíli šleháme, až se máslo spojí s mlékem.  
 03 3. Na závěr postupně přimícháme prosetou mouku a vypracujeme hladké těsto. To zaprášíme moukou a ihned vložíme do lednice.
 

1.1.2008

Související odkazy: