Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Kuchařka Delikatesy
Připravil Michal Nikodem, fotograf Tomáš Bém

Na 4 porce potřebujeme:

  • 250 g hladké mouky
  • 400 ml vlažného mléka
  • Olej na smažení
  • 3 vejce
  • 1 balíček instantního droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 2 balíčky skořicového cukru
  • špetka soli
  • Borůvky

1. Mléko, vejce, mouku, droždí, sůl, a cukr důkladně smícháme. Těstíčko necháme v teple ca 20 minut nakynout.

2. V lívanečníku rozehřejeme trochu oleje a nalijeme malou naběračku těsta. Nasypeme borůvky, tak aby se ponořily dovnitř lívance. Jakmile je lívanec z jedné strany upečený dozlatova, otočíme jej a smažíme opět dozlatova.

3. Po usmažení pokládáme lívance na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Na závěr lívance pocukrujeme skořicovým cukrem.

TIP: Pokud se lívance při smažení trhají, přimíchejte do těsta trochu mouky nebo další vejce.

1.1.2008