Briošky s cibulí a uzeným masem

Briošky s cibulí a uzeným masem

Kuchařka Delikatesy
Připravil Michal Nikodem, fotograf Tomáš Bém

Na 4 porce potřebujeme:

1. Cibuli i slaninu nakrájíme na kostky. Na pánvi necháme roztopit slaninu a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme. Vlažné zamícháme do těsta.

2.Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy (srnčí hřbet nebo chlebová forma atp.) Těsto by mělo sahat asi do poloviny formy. Formu s těstem vložíme do lednice a necháme několik hodin pozvolna kynout (můžeme i přes noc).

3. Briošku upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C, cca 40 – 50 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Podáváme vlažné, nejlépe se sklenicí mléka.

1.1.2008