• VIETNAM
    16.9.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
  • VIETNAM
    27.10.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Asijské Fusion, Libanonská kuchyně, Jihoamerická masa, Indie a další

VIETNAM

VIETNAM - ČERSTVÉ, VOŇAVÉ A DOSTUPNÉ

Pravá vietnamská kuchyně.

Oblíbené nesmažené závitky – NAUČÍTE SE JE!  

Objevte tajemství přípravy polévky Phở Bo.

Rozšiřte si paletu zdravých asijských jídel.

Charakteristika kurzu

Naše škola vaření začala spolupracovat s vietnamskou kuchařkou Hương (česky Hankou).

Pod jejím vedením získáte dovednosti a kulinářské triky při vaření vyhledávané vietnamské kuchyně, plné křupavé zeleniny, kvalitního masa a ryb a bohaté na jemné a delikátní chutě.

Budeme používat spoustu bylinek, typické vietnamské koření a dochucovací omáčky. Během kurzu se můžete také dozvědět plno zajímavostí z Vietnamu, vietnamské kuchyně nebo detaily ze života vietnamské komunity žijící v Česku.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budeme vařit

Nesmažené závitky s krevetami + namáčecí omáčka

Bún bò Nam Bo - salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
Bún Cha - rýžové nudle s grilovaným bůčkem
(jeden z pokrmů podle ročního období kurzu)

Phở Bo - hovězí polévka s masem, rýžovými nudlemi, bylinkami a zeleninou

Fialová "sticky" rýže s mangem

  Naučíme vás

  • pracovat s hovězím masem a připravit jej na vývar, aby byl průzračně čirý

  • opékat (doslova pálit) koření do polévky

  • veškerou přípravu surovin na jarní závitky

  • používat rýžový papír, rýžové nudle…

  • kombinovat čerstvé bylinky

a mnoho dalších triků a postupů, které používají vietnamští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30 - 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz VIETNAM.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

vietnam2vietnam3

Autentické fotografie z kurzu