Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchař

Scott Van Wagenen

Scott Van Wagenen

Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.

 

V BlackDog Cantinase se připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, latinskoamerická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem. 

Scott vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Peru , Burger & brownies a další

Vegetariánsky a navíc chutně NOVINKA !

Vegetariánsky a navíc chutně - NOVINKA !

Vyšší level vegetariánské gastronomie: nejenom tofu.

Pokrmy, které chutí připomenou a předčí maso.

Jak zelenina a koření vytvoří „umami“ chuť.

Charakteristika kurzu

Vegetariánská kuchyně je bohatá a zná mnoho způsobů úpravy.

Bez masa neznamená nudně a bez chuti.

Naše recepty přesvědčí dokonce i zaryté masožravce!

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé

Co budeme vařit

Mrkvová polévka (Carrot Bisque)

Houbová paštika (Mushroom pate)

Zeleninové ragú ve krémové polentě (Vegetable ragu on creamy polenta)

RECEPTURA: používáme speciální korejskou zkvašenou pastu, která zelenině dodá objem a „udělá“ masovou chuť

Čínská sněhová pusinka 5 koření s citronovým krémem a ovocem (Chinese 5 spice spice with lemon cream and berries)

Naučíme vás

  • Co je umami a jak ho docílit bez proteinů

  • Různé kuchařské techniky práce se zeleninou

  • Používat bylinky a koření

  • Atraktivně a chutně naservírovat co uvaříte

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Vegetariánsky a navíc chutně …
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Vegetariánsky a navíc chutně novinka !Vegetariánsky a navíc chutně novinka !Vegetariánsky a navíc chutně novinka !

Autentické fotografie z kurzu