• Úvod do francouzské kuchyně
    2.10.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Francouzská kuchyně

Úvod do francouzské kuchyně - RAFINOVANÉ CHUTĚ

Připadají vám chutě francouzské kuchyně éterické a nedostižitelné?
Máte rádi rafinovanost na talíři?

Tento kurz vám představí, co rafinovanost vlastně znamená. Lahodná cibulačka, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant, to vše budete ovládat jako špičkový kuchař! 

Náš úvodní kurz Francie patří řadu let mezi ty nejoblíbenější, menu je propracované, autentické a vše si pak snadno uvaříte doma.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Co budeme vařit

  • Gratinovaná francouzská cibulačka
  • Kachní prso Barberie, krémová zelená čočka s parmezánem 
  • Glazírované (karamelizované) cibulky
  • Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche

Naučíme vás

  • Krájet cibuli a rozpoznávat několik druhů cibule
  • Gratinovat tučným sýrem
  • Připravit sladkokyselý karamel na cibulky
  • Kachní maso jako steak s křupavou kůží
  • Používat bylinky
  • Upéct tajemný fondant, tak aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři  

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde).

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliéra). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

Chcete se o kurzu dozvědět více?

Chcete se o kurzu vaření Úvod do francouzské kuchyně dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

Úvod do francouzské kuchyně Úvod do francouzské kuchyně Úvod do francouzské kuchyně  Úvod do francouzské kuchyně

 

Autentické fotografie z kurzu