Japonská kuchyně a umění sushi pod vedením uznávané české japonoložky

Umění SUSHI pod vedením přední české japonoložky

Víte, že rýže je japonský národní poklad a nemůže se z Japonska vyvážet?
Co je to Sushi a jak vzniklo?
Je Wasabi křen? Jak se pěstuje?

Odpovědi na tyto a mnoho dalších zajímavých otázek Vám během jedinečného kurzu vaření poskytne naše lektorka paní Kristina Kopáčková.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 10.10.2017 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 15.1.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 12.2.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 7.3.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 27.3.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

  • Náš kulinářský ateliér spolupracuje s přední českou japonoložkou a filozofkou paní PHDr. Kristinou Kopáčkovou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.
  • Kurzy vedené paní Kopáčkovou jsou obohaceny o její osobní zážitky a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během kurzu se seznámíte se samotnou praktickou přípravou pokrmů a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z japonské kultury a filozofie tamní gastronomie.
  • Během tohoto kurzu je názorně ukázána tradiční domácí japonská příprava rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných, pro Japonsko typických, kulinářských triků.

Co budeme vařit a ochutnávat?

  • Tataki (marinovaný tuňák)
  • Skládaná vaječná omeleta
  • Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
  • Kalifornská rolka
  • Inari - taštičky
  • Šitaké salát
  • Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
  • Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)

Naučíme vás

  • připravit a ochutit sushi rýži
  • usmažit skládanou japonskou omeletu
  • zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)
  • naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb
  • kombinovat různé druhy surovin
  • rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se dobře bavit,
  • používat asijská ochucovadla
  • a další tipy a triky profesionálů

sushi   sushi   sushi   sushi

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

banner susi.cz

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Přijďte a zúčastněte se našeho kurzu „Umění SUSHI“.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 10.10.2017 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 15.1.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 12.2.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 7.3.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 27.3.2018 - Umění SUSHI
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca