• THAJSKO I. - úvodní kurz, 5 chodů
    6.9.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
  • THAJSKO I. - úvodní kurz, 5 chodů
    9.9.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
  • THAJSKO I. - úvodní kurz, 5 chodů
    28.9.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Asijské Fusion, Libanonská kuchyně, Jihoamerická masa, Indie a další

THAJSKO

Thajsko I. úvodní lekce - DOMÁCÍ KARI PASTA

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ KURZ OLA KALA. Pravá thajská kuchyně!

Kurz napěchovaný chutěmi: 5 chodů.

Naučíte se připravovat pravou domácí kari pastu a porovnáte jí s kupovanou:-).

Dozvíte se, jak používat tradiční suroviny: citronová tráva, galangal, kokosové mléko a další.

Naučíme vás vařit jídla, která znáte z exotické dovolené nebo restaurace.
Budete překvapeni, jak rychlá je příprava thajských delikates.

Charakteristika kurzu

Toto je úvodní kurz do thajské kuchyně. Naučíme vás připravovat chutná, jednoduchá thajská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů thajské kuchyně.

Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají přímo v Thajsku a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Na tuto lekci vaření volně navazuje kurz THAJSKO II - pokračování.

Co budeme vařit

Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem)

Popia Tod (thajské jarní závitky)

Kang Khew Wan Neur (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže

Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem)

Kokosový pudink s grilovaným ananasem

Naučíme vás

  • připravit si vlastní kari pastu

  • pracovat se zeleninou jako v Thajsku

  • dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí a ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, aj.)

  • krájet zeleninu a masa asijským způsobem

  • používat pánev WOK (důkladně ji rozpálit...)

  • správně smažit ve vysoké vrstvě oleje

  • a další tipy a triky asijských profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek vždy v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte naši THAJSKOU KUCHYNI I. - úvodní lekce.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

thajská kuchyně ithajská kuchyně ithajská kuchyně ithajská kuchyně iithajská kuchyně ii

Autentické fotografie z kurzu