• SUSHI a japonská kuchyně
    11.9.2018 v 16:00
    poslední volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
  • SUSHI a japonská kuchyně
    9.10.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchařka

Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky.

V minulosti byla 7 let zaměstnaná u největší japonské firmy Mitsui, poté se stala tlumočnicí na volné noze. V té době napsala dvě japonské kuchařky, z nichž každá vyšla nákladem 100 000 výtisků v časopisovém vydání. Vaření je jejím celoživotním hobby a tak nepřekvapí, že je autorkou dalších kuchařek také z českého prostředí: Tykve, Česká kuchyně a Jihočeská kuchyně.

Od roku 1990 provozuje cestovní kancelář Hana Tours Praha, která je zaměřená pouze na japonskou klientelu.

Kristina je také soudní tlumočnice pro japonský jazyk a v minulosti tlumočila významným japonským osobnostem (korunní princ Hironomiya , slavní dirigenti Kobayashi, Watanabe, Ozawa Seiji a další) V Japonsku absolvovala kurzy vaření tradiční japonské kuchyně v Tokiu a Osace a dokonce v městě Oita na Kyushu několikrát vařila českou kuchyni pro stovku hostů.

Kurz vedený Kristinou v Ola Kala je díky jejímu záběru nejenom kulinářským zážitkem, ale nevšední exkurzí do Japonska, jeho tradic a kultury.

V Ola Kala vede kurzy: Umění SUSHI

Japonská kuchyně a umění sushi pod vedením uznávané české japonoložky

SUSHI a japonská kuchyně, kurz přední české japanoložky

Víte, že rýže je japonský národní poklad a nemůže se z Japonska vyvážet?
Co je to Sushi a jak vzniklo?
Je Wasabi křen? Jak se pěstuje?

Odpovědi na tyto a mnoho dalších zajímavých otázek Vám během jedinečného kurzu vaření poskytne naše lektorka paní Kristina Kopáčková.

 

Charakteristika kurzu

Náš kulinářský ateliér spolupracuje s přední českou japanoložkou a filozofkou paní PHDr. Kristinou Kopáčkovou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.

Kurzy vedené paní Kopáčkovou jsou obohaceny o její osobní zážitky a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během kurzu se seznámíte se samotnou praktickou přípravou pokrmů a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z japonské kultury a filozofie tamní gastronomie.

Během tohoto kurzu je názorně ukázána tradiční domácí japonská příprava rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných, pro Japonsko typických, kulinářských triků.

Co budeme vařit a ochutnávat?

Tataki (marinovaný tuňák)

Skládaná vaječná omeleta

Sushi – Maki, Nigiri, Temaki

Kalifornská rolka

Inari - taštičky

Šitaké salát

Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec

Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)

Naučíme vás

  • připravit a ochutit sushi rýži

  • usmažit skládanou japonskou omeletu

  • zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)

  • naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb

  • kombinovat různé druhy surovin

  • rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se dobře bavit,

  • používat asijská ochucovadla

  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

banner susi.cz

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Přijďte a zúčastněte se našeho kurzu „Umění SUSHI“.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie 

sushisushisushisushi

 

Autentické fotografie z kurzu