MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- STEAK A VŠE ZE SVÍČKOVÉ - co muži můžou
15.1.2020 v 16:00
obsazeno
2 900Kč
- STEAK A VŠE ZE SVÍČKOVÉ - co muži můžou
2.3.2020 v 16:00
volná místa
2 900Kč
KOUPIT
Šéfkuchař
.jpg)
Tomáš Rott
Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další
.jpg)
Steak a vše ze svíčkové - CO MUŽI MŮŽOU
Nejlepší kus masa? No přece svíčková!
Rozbalíme si prémiový kus svíčkové ze zahraničí a zpracujeme jí do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.
Naučíme se připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house.
K tomu si připravíme houbové ragú a megachutné gratinované brambory: dobrou chuť.
Nakonec chutný dezert z kuchyně vyhlášené restaurace!
CO BUDEME VAŘIT A OCHUTNÁVAT?
Vše ze svíčkové, konkrétně:
-
Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary
-
Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice
-
Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami
-
Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem
NAUČÍME VÁS
-
nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák
-
upravovat křehké minutkové maso
-
tajemství přípravy šťavnatých steaků
-
zapékat (gratinovat) brambory
-
vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak a vše ze svíčkové
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu