• Libanon - TO NEJ Z ARABSKÉ KUCHYNĚ, 6 CHODŮ
    17.11.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Asijské Fusion, Libanonská kuchyně, Jihoamerická masa, Indie a další

Asijské Fusion

Libanon - TO NEJ Z ARABSKÉ KUCHYNĚ, 6 CHODŮ

Libanonská  kuchyně je plná historie, barev, vůní a chutí středovýchodu.

Granátové jablko, pečený lilek, listová petržel s bulgurem, koření sumak, dokonalé jehněčí, nezbytný pita chléb..., víte jak to chutná na jednom stole?

Fígle a nečekané kombinace ingrediencí. Tak vznikne jedinečná chuť libanonského pokrmu. Bude to voňavé, pestré, moc chutné a vůbec pálivé!

Charakteristika kurzu

Na kurzu Libanon se naučíte pracovat s kořením a surovinami, které budou ladit v dokonalé harmonii. 

Připravíte tradiční pokrmy lepší než v kdejaké restauraci a to podle domácích receptur lektora kurzu. Pod vašima rukama vznikne nečekaně osvěžující menu, které si musíte oblíbit!

Věděli jste, že pojem Libanon existuje již 4000 let, byl 71x zmíněn v Bibli a má 17 náboženských komunit? Libanon je také jediná blízkovýchodní země, která nemá poušť a nopak jím protéká 15 řek. Že to zní zajímavě? Už tušíte, kdy se vypravíte na dobrodružnou cestu za poklady této země? Na našem kurzu objevíte alespoň některé z nich.

Co budeme vařit

  • Klasiku všech klasik Hummus

  • Proslulý libanonský salát Tabbouleh

  • Baba ghanoush (také Moutabal, salát z pečených lilků s granátovým jablkem)

  • Lahem Meshwi (voňavé jehněčí na špízu)

  • Kefta (šišky z mletého jehněčího)

  • Knafeh (tradiční dezert na závěr)

NAUČÍME VÁS

  • Vyšlehat dokonale hladký Hummus

  • Správně upéct lilek a připravit z něj lahodný pokrm

  • Pracovat s netradiční surovinou (granátové jablko a sirup, sumak, tahini pasta, koření 7 vůní)

  • Kombinovat nezvyklé chutě dohromady

A mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření LIBANONSKÁ KUCHYNĚKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Libanon studio pred kurzem.Libanon petrzelka nadrobnoLibanon peceny lilek na salatLibanon spizyLibanon hummus final touchLibanon talireLibanon ke stolu 2Libanon spiz stylingLibanon pyramida spiz shoraLibanon babaghanoushLibanon hummus​​​Libanon tabouleh

 

Autentické fotografie z kurzu

Libanon cesnek uf 	Libanon opaleny lilek 	Libanon meleme maso Libanon rolujeme mlete 	Libanon spiz na panvi 	Libanon pyramida spiz 2 	Libanon zatisi se spizem