Indická kuchyně

Indická kuchyně - AUTENTICKÉ!

Indie je plná barev, vůní a chutí. Stejné je to i s její kuchyní.

Přijďte se k nám naučit vařit pravá indická jídla. Je to jednoduché!

Dozvíte se, jak správně používat indická koření.

Termíny:

  • 12.3.2018 - Indická kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    OBSAZENO 2 900,-
  • 16.5.2018 - Indická kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

Ze své několikaměsíční cesty po Indii se s Vámi Michal Nikodem podělí o recepty na vynikající masité a zeleninové laskominy.

Ukážeme si, jak správně připravit pravý indický kořeněný čajový nápoj Masala CHAI, upéct domácí nadýchané nekvašené celozrnné placky Chapati, vyrobit vlastní přepuštěné máslo GHÍ a kterak připravit široké variace indického zeleninového a masového karí.

Svým orientálním kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

Co budeme vařit

  • Dhal – typická indická čočková polévka
  • Jehněčí masala
  • Chlebové placky Chapati
  • Chai – kořeněný čajový nápoj
  • ALOO Paratha – typická indická plněná placka
  • Mangové čatní
  • Mátové čatní

Naučíme vás

  • přepustit máslo a vytvořit GHÍ
  • správně používat indická koření
  • marinovat jehněčí maso v koření a jogurtu
  • používat růžovou čočku a proměnit ji v delikatesu
  • namíchat koření na osvěžující horký nápoj
  • zpracovat ovoce a bylinky na „chutney“/čatní/
  • péct domácí chlebové placky Chapati

a další tipy a triky profesionálů

 indická kuchyně indická kuchyně indická kuchyně indická kuchyně

Šéfkuchař

Vasek sulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu. Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Poté se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření INDICKÁ KUCHYNĚ.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 12.3.2018 - Indická kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    OBSAZENO 2 900,-
  • 16.5.2018 - Indická kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca