• Indická kuchyně
    16.5.2018 v 16:00
    obsazeno
    2 900Kč

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Dále se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza domácí, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Indie a další

Indická kuchyně

Indická kuchyně - AUTENTICKÉ!

Indie je plná barev, vůní a chutí. Stejné je to i s její kuchyní.

Přijďte se k nám naučit vařit pravá indická jídla. Je to jednoduché!

Dozvíte se, jak správně používat indická koření.

Charakteristika kurzu

Ze své několikaměsíční cesty po Indii se s Vámi Michal Nikodem podělí o recepty na vynikající masité a zeleninové laskominy.

Ukážeme si, jak správně připravit pravý indický kořeněný čajový nápoj Masala CHAI, upéct domácí nadýchané nekvašené celozrnné placky Chapati, vyrobit vlastní přepuštěné máslo GHÍ a kterak připravit široké variace indického zeleninového a masového karí.

Svým orientálním kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

Co budeme vařit

Dhal – typická indická čočková polévka

Jehněčí masala

Chlebové placky Chapati

Chai – kořeněný čajový nápoj

ALOO Paratha – typická indická plněná placka

Mangové čatní

Mátové čatní

Naučíme vás

  • přepustit máslo a vytvořit GHÍ

  • správně používat indická koření

  • marinovat jehněčí maso v koření a jogurtu

  • používat růžovou čočku a proměnit ji v delikatesu

  • namíchat koření na osvěžující horký nápoj

  • zpracovat ovoce a bylinky na „chutney“/čatní/

  • péct domácí chlebové placky Chapati

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření INDICKÁ KUCHYNĚ.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

indická kuchyněindická kuchyněindická kuchyněindická kuchyně

Autentické fotografie z kurzu