• Asijské street food - ULICEMI ASIE
    2.2.2020 v 16:00
    obsazeno
    2 900Kč
  • Asijské street food - ULICEMI ASIE
    27.3.2020 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie, Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další

Asijské street food - ULICEMI ASIE

Asijské street food - ULICEMI ASIE

Typické street food ze čtyř asijských zemí.

Ulice na talíři: 4 chody, 4 země, 4 nezaměnitelné chutě!

Maso, rýže, koření a asijské omáčky domácí výroby: ponzu a hoisin.

Japonsko, Čína, Thajsko, Indie. 

Delikátní, autentické a plné nových technik přípravy "jídla ulice".

Naučíme vás připravit jednoduché dobroty do ruky, která znáte z exotické dovolené.

NOVINKA podzimu 2019.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Projděte se s Ola Kala ulicemi asijských velkoměst a v každém se na chvilku zastavte. Konkrétně na trhu, u kiosků s jídlem do ruky. Pozorujte, vnímejte, nasávejte vůni i atmosféru. Když budete mít chuť, tak si kousek místního "street food" kupte. Bez ohledu na to, že neznáte chuť a úplně si nejste jistí zdejší "hygienou ulice", která je trochu jiná než v Evropě. Vemte ten kousek v mastném papíru do ruky a zakousněte se... Chutná? Tenhle příběh se vám pokusíme přenést až sem do centra Prahy, na Vinohrady.

CO BUDEME VAŘIT

  • Gyoza s omáčkou ponzu (ručně skládané plněné domácí knedlíčky) - Japonsko

  • Pork bun (bůček v rýžové housce) - Čína

  • Chicken burger - Thajsko

  • Gulab jamun (návykový dezert z ulic Dillí) - Indie

NAUČÍME VÁS

  • Vytvarovat pravé japonské knedlíčky

  • Připravit burger bez mlýnku na maso s netradičním kořením a majonézou

  • Zkombinovat rýžovou housku, bůček a omáčku hoisin v chutný domácí rýžový „Bun“

  • Používat asijské omáčky ponzu, hoisin, ketjab manis

  • Exotický dezert

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Asijské street food - ULICEMI ASIE.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Asie street gyozaAsie street bunAsie street chicken burgerAsie street gulabjambu

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

: