Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky.

V minulosti byla 7 let zaměstnaná u největší japonské firmy Mitsui, poté se stala tlumočnicí na volné noze. V té době napsala dvě japonské kuchařky, z nichž každá vyšla nákladem 100 000 výtisků v časopisovém vydání. Vaření je jejím celoživotním hobby a tak nepřekvapí, že je autorkou dalších kuchařek také z českého prostředí: Tykve, Česká kuchyně a Jihočeská kuchyně.

Od roku 1990 provozuje cestovní kancelář Hana Tours Praha, která je zaměřená pouze na japonskou klientelu.

Kristina je také soudní tlumočnice pro japonský jazyk a v minulosti tlumočila významným japonským osobnostem (korunní princ Hironomiya , slavní dirigenti Kobayashi, Watanabe, Ozawa Seiji a další) V Japonsku absolvovala kurzy vaření tradiční japonské kuchyně v Tokiu a Osace a dokonce v městě Oita na Kyushu několikrát vařila českou kuchyni pro stovku hostů.

Kurz vedený Kristinou v Ola Kala je díky jejímu záběru nejenom kulinářským zážitkem, ale nevšední exkurzí do Japonska, jeho tradic a kultury.

 

Kurzy které vede