LEKTORSKÝ TÝM

Úvodní strana / LEKTORSKÝ TÝM
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie, Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další

 
Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Jihoamerická masa a další

 
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

 
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další

 
Scott Van Wagenen

Scott Van Wagenen

Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.

 

V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Kuchyně Peru a další

 
Carolina Soldati

Carolina Soldati

Carolina se narodila a vyrůstala v Itálii v italsko-české kulinářské rodině v kraji známém produkcí prosecca. Její táta tam vlastní malé vinařství a máma provozuje restauraci. Odmalička se rodičům i prarodičům pletla pod nohama a nasávala atmosféru "la cucina italiana".

 

 

V Ola Kala vede kurzy: Podzim v Toskánsku, Pizza Gourmet, Pasta Fresca a další

 
Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), M.D. Rettigová, Vegetariánsky s chutí, Umění sushi, Jihoamerická masa a další

 
Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.

V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi

 
Martin Polačko

Martin Polačko

Martin je původem Slovák, ale v Praze žije přes 20 let. První a osudová práce pro něj byla mexická restaurace. Pak následoval pobyt v USA, kde si osvojil různé techniky vaření, které nyní využívá. Po návratu do Čech se pro změnu setkal s nejlepšími italskými kuchaři v Praze, se kterými měl tu čest – podle jeho vlastních slov – pracovat.

V Ola Kala vede kurzy: Tex-Mex a Salsa bar, kurzy italské kuchyně a další

 
Míša Landová

Míša Landová

Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla.  Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení.

 

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Bezlepkové minidortíky, Macarons voilá, Stékaný dort, Pečeme z dýně (cupcakes, muffiny, cheesecake), Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky a další 

 
Hana Konečná

Hana Konečná

Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další

 
Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Kynutá těsta, Velikonoční cukroví a další

 
Zuzana Kováč

Zuzana Kováč

Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a 2 roky se věnovala výuce hry na klavír na ZUŠ v Ostravě a Rychvaldě. Odmalička snila o tom, že bude paní učitelkou. V Praze vystudovala Pedagogickou fakultu UK, obor český jazyk a hudební výchova. Krátce před mateřskou učila na základní škole a gymnáziu. Mámě v kuchyni pomáhala snad od pěti let, kdy pro tátu upekla svůj první štrůdl. Postupně se začala zajímat o to, jak připravit chutné jídlo zdravěji, z čerstvých surovin, bez spousty cukru, i v bezlepkové variantě. Své kuchařské dovednosti a znalosti rozšiřuje v Ola Kala již od roku 2011, kde pravidelně navštěvuje kurzy české i mezinárodní kuchyně. V současné době vaří hlavně svému tříletému synovi a roční dcerce a největší pochvalou pro ni je, když její zdravé jídlo chutná celé rodině. 

V Ola Kala vede dětské kurzy: Kurzy zdravého vaření pro děti a mládež 

 
Cedric Picot

Cédric Picot

Francouzský sommelier Cédric Picot je světová špička ve svém oboru. Byl osobním sommelierem prezidenta Jaquese Chiraca a blízkým kolegou mága francouzské gastronomie Alaina Ducasse (Michelinské hvězdy netřeba počítat:-)). Obsluhoval i našeho prezidenta Václava Havla při večeři v Elysejském paláci...

V Ola Kala vede kurzy:
1. Jak porozumět vínu. Základní techniky degustace.
2. Vinařská Tour de France
3. Nejznámější sepáže světa. Poznejte rozdíly.

 
Tomáš Komberec

Tomáš Komberec

Jeho dlouholeté zkušenosti z nejlepších kaváren ve spojení s umem a láskou ke kávě vám umožní stát se těmi nejlepšími baristy. 

Ve společnosti LE PATIO INTERNATIONAL pracuje jako barista od roku 2003, intenzivně se věnuje školení baristů v České a Slovenské republice.

 
Živí kluci z Raw Planet

Živí kluci z Raw Planet

K živé stravě je před časem přivedlo vnitřní volání. Cítíli, že cesta k uzdravení těla a harmonizaci mysli může vést přes úpravu stravy.Jedinečnost živé stravy jako léku pro lidské tělo přibližují lidem pomocí raw dortů a dezertů, které vyrábí již čtvrtým rokem v jejich společnosti Raw Planet. V návaznosti pak organizují kurzy živé stravy, kde názorně ukazují její možnosti a přínos.