Vdolky, koblihy, pirohy

Vdolky, koblihy, pirohy - SLADKÉ i SLANÉ!

Bojíte se kynutého těsta?
Přijďte na tento kurz a naučíme vás, jak si sami můžete vyrobit domácí vdolky, koblihy a pirohy. Z jednoho druhu těsta vykouzlíte slané a sladké pochoutky.
Navíc si ukážeme výrobu fondánové polevy na americké koblížky DONUTS.
Když víte jak na to, je to snadné!

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Další termín bude na podzim 2018

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte výrobu kynutého těsta (sladkého i slaného) a jeho plnění a smažení.

Samozřejmostí je výuka přípravy náplní a používání koření a alkoholu, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce vaření o kynutých těstech.

Co budeme vařit

  • Vdolky se švestkovými povidly, tvarohem a šlehačkou
  • Koblihy plněné džemem
  • Koblížky obalované ve skořici
  • Donuts s fondánovou polevou
  • Pirohy se slanou náplní

vdolky, koblihy, pirohy vdolky, koblihy, pirohy vdolky, koblihy, pirohy vdolky, koblihy, pirohy Vdolky, koblihy, pirohy

Naučíme vás

  • pracovat s čerstvým droždím a vytvořit kvásek
  • vybrat správnou mouku s vysokým obsahem lepku, vhodnou na kynutá těsta
  • vyrobit jemné kynuté těsto (slané, sladké)
  • smažit kynuté těsto
  • náplně do pirohů
  • doladit kořením a alkoholem náplně do koblížků a na vdolky
  • fondánovou polevu na polévání donuts

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální cukráři

Šéfkuchařka

Hana konečnáHana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů… Poté pracovala hotelu Malý pivovar v Č. B., v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
  • ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
  • CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Vdolky, koblihy a pirohy. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca