Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchař

Martin Polačko

Martin Polačko

Martin je původem Slovák, ale v Praze žije přes 20 let. První a osudová práce pro něj byla mexická restaurace. Pak následoval pobyt v USA, kde si osvojil různé techniky vaření, které nyní využívá. Po návratu do Čech se pro změnu setkal s nejlepšími italskými kuchaři v Praze, se kterými měl tu čest – podle jeho vlastních slov – pracovat.

Komerčnímu vaření se věnuje intenzivně řadu let a má v této oblasti za sebou i mediální zkušenosti. Vařil a vaří také pro děti a s dětmi. Itálie a Mexiko jsou i díky osobním kulinářským životním peripetiím jeho srdcovkami. Sám to glosuje tím, že je to hlavně díky podobností vlajky obou gurmánských velmocí. V současné době pracuje jako konzultant a specialista u firmy, která vyrábí a distribuuje mexické dobroty po Evropě. A kromě toho děsně rád vaří. Pro kamarády, rodinu a také u nás, pro klienty Ola Kala.

Martin vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Tex-Mex a Salsa bar a další

Salsa bar: Party kurz, kurikulum moderního teenagera (nejen) PRO TEENAGERY I ODROSTLÉ!

Tex-Mex & Salsa bar: barvy, chutě, zábava! - VÍTEJTE NA PARTY

Jak nachystat party, o které se bude dlouho mluvit?  Má to být rychlé, chutné a efektní.
Jedinečný Tex-Mex & Salsa bar kurz splní toto zadání.
Mexické omáčky s vychytanými chutěmi a burger na jiný způsob!
Prostě barevné dobroty jednoduše do ruky.

 

Charakteristika kurzu

Po absolvování tohoto odpoledního kurzu se stanete králi a královnami vaší příští party.
Zvládnete jednohubky v mexickém stylu a pochopíte mexické ingredience.
Bude to sladké i pálivé, vše dokonale sladěné.
Tento kurz je vhodný i pro teenagery a všechny, kteří ještě pořádně nezačali vařit 😊.

Co budeme vařit

Na kukuřičné tortilly TACOS si připravíme:

  • Guacamole salsu
  • Hustě pálivou ovocnou salsu s habanero papričkami
  • Salsa de arbol
  • Kuřecí maso de Tinga

A dále se naučíme Tex-Mex fígl, o kterém jsme zatím nic netušili:

  • Hamburger v tortille

Na závěr bude nečekaný dezert:

  • Banán na grilu s čokoládou

Všechny ty variace chutí si vyzkoušíme na nachoskách!

Naučíme vás

  • Pochopit variace mexické salsa omáčky
  • Kombinace a techniky práce se sušenými papričkami
  • Zpracovat avokádo
  • Triky s kukuřičnou tortillou

a mnoho dalších triků a postupů, které je fajn si osvojit

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde).

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliéra). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

Chcete se o kurzu dozvědět více?

Chcete se o kurzu vaření Tex-Mex & Salsa bar​ dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

Burger v tortilleBurger pripravaBurger v tortille 2MangoMartin a paprickaSalsa barTacos 2Priprava tingaSuroviny salsaBanan s coko