Připravujeme
2 900Kč

Šéfkuchař

Scott Van Wagenen

Scott Van Wagenen

Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.

 

V BlackDog Cantinase se připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, latinskoamerická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem. 

Scott vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Kuchyně Peru a další

Peru – tak vaří potomci Inků

Peru – tak vaří potomci Inků - NEČEKANĚ PESTRÉ

Nenapodobitelná!

Poznejte nečekaný vliv Asie v této jihoamerické kuchyni.

Peruánská kuchyně používá suroviny moře i hor. Je netradiční a delikátní.

Barvy, koření, zelenina, čerstvé bylinky.

Jak se v Peru zpracovávají brambory? Co třeba Causa, výborný bramborový sandvich.

Délka trvání kurzu: 4 hodiny

Charakteristika kurzu

Objevíme různorodost peruánské kuchyně ovlivněné asijskými přistěhovalci.

Představíme si peruánské koření.

Ochutnáme peruánskou kachnu i tradiční proslulou úpravu ryby..

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budeme vařit

  • Ceviche de lubina (ceviče z mořského vlka: tenké plátky ryby marinované v limetě se šalotkou)

  • Causa rellena (sandvich z brambory s kuřecím masem, avokádem a koriandrem)

  • Seco de pato (kachní ragú v silném vývaru s koriandrem, rýže)

  • Suspiro de Limeña (karamelový dezert s pusinkovou šlehačkou ochucenou portským a posypaný skořicí)

Naučíme vás

  • Filetovat rybu

  • Používat asijské ingredience v latinskoamerické kuchyni

  • Správně dusit maso

  • Správně používat pasty a koření na peruánský způsob

  • Výtečně připravit syrovou rybu

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Peru – tak vaří potomci Inků...
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Peru cevichePeru brambora causaPeru kachni raguPeru picarones

Autentické fotografie z kurzu

Peru Scott Peru ryba Peru ragu Peru causa Peru picarones