• Připravujeme
    2 900Kč
Carolina Soldati

Carolina Soldati

Carolina se narodila a vyrůstala v Itálii v italsko-české kulinářské rodině v kraji známém produkcí prosecca. Její táta tam vlastní malé vinařství a máma provozuje restauraci. Odmalička se rodičům i prarodičům pletla pod nohama a nasávala atmosféru "la cucina italiana".

 

 

V roce 2012 se neváhala se svojí bezvadnou češtinou přestěhovat do Prahy, kde v současnosti žije a vyučuje italštinu či angličtinu. Právě dokončila univerzitu a přemýšlí, jestli se vydá ve šlépějích rodičů nebo jí zlákají jiné obzory. Zatím je každopádně zřejmé, že láska ke gastronomii jí neopouští. Ráda vaří italskou kuchyni a její tradiční recepty.

Carolina může vést kurzy v češtině, angličtině, italštině nebo španělštině.

V Ola Kala vede kurzy: Podzim v Toskánsku, Pizza Gourmet, Pasta Fresca a další

Podzim v Toskánsku - TAK CHUTNÁ TOSCANA. KURZ VEDENÝ ITALKOU.

Podzim v Toskánsku - TAK CHUTNÁ TOSCANA, KURZ VEDENÝ ITALKOU

Podzim v Toskánsku, vydejte se na výlet...

Vaříme s Italkou, prostě "Italiano vero"!

Nenapodobitelné autentické menu, domácí příprava a fígle.

Vítejte v podzimních kopcích Chianti Classico, v typické kuchyni, kde se mísí vinobraní se sběrem oliv, kaštanů a hub.

NOVINKA podzimu 2019

CHARAKTERISTIKA KURZU

Představujeme vám tradiční kuchyni toskánského venkova, seznamte se, ochutnejte. Každý oběd nebo večeře v Itálii začínají předkrmem: toskánské crostini jsou jednoduché a barevné..., zkrátka nadšení pro oči a rozjasnění chutí. A až si pochutnáme na čerstvé pastě a výtečném divočákovi, objevíme cantucci. Sladké křupavé potěšení, které si lehce namočíme do vína “vin santo”. Tak chutná Toscana. Podobně jako si napoprvé zamilujete zvlněnou toskánskou krajinu s klikatými cestami a cypřiši podél nich..., vychutnáte i toto menu.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

CO BUDEME VAŘIT

  • Crostini toscani (pasta z kuřecích jater na křupavém toastu)

  • Tagliolini freschi al tartufo o ai funghi (čerstvé těstoviny s lanýži nebo houbami)

  • Cosciotto di cinghiale alla toscana con patate e castagne arrosto (kančí kýta na toskánský způsob s pečenými brambory a kaštany)

  • Cantucci e Vin Santo (toskánský dezert, mandlové sušenky a víno Santo)

NAUČÍME VÁS

  • Připravit netradiční pastu na toasty

  • Čerstvé těstoviny “tagliolini”

  • Připavit lanýže a/nebo houby na toskánský způsob

  • Marinovat a upéct kančí maso

  • Využít v kuchyni kaštany

  • Domácí tradiční sušenky “Cantucci” 

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Podzim v Toskánsku. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

 

Autentické fotografie z kurzu

Toskana foto Toskana foto 2

Registrace do newsletteru

: