• PIZZA GOURMET - made in Italy, tiramisu
    25.3.2020 v 16:00
    poslední volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
Carolina Soldati

Carolina Soldati

Carolina se narodila a vyrůstala v Itálii v italsko-české kulinářské rodině v kraji známém produkcí prosecca. Její táta tam vlastní malé vinařství a máma provozuje restauraci. Odmalička se rodičům i prarodičům pletla pod nohama a nasávala atmosféru "la cucina italiana".

 

 

V roce 2012 se neváhala se svojí bezvadnou češtinou přestěhovat do Prahy, kde v současnosti žije a vyučuje italštinu či angličtinu. Právě dokončila univerzitu a přemýšlí, jestli se vydá ve šlépějích rodičů nebo jí zlákají jiné obzory. Zatím je každopádně zřejmé, že láska ke gastronomii jí neopouští. Ráda vaří italskou kuchyni a její tradiční recepty.

Carolina může vést kurzy v češtině, angličtině, italštině nebo španělštině.

V Ola Kala vede kurzy: Podzim v Toskánsku, Pizza Gourmet, Pasta Fresca a další

Pizza Gourmet - MADE IN ITALY, TIRAMISU

Pizza Gourmet - MADE IN ITALY, TIRAMISU

Není pizza jako pizza... Výborné těsto je základ.

Vaříme s Italkou, prostě "Italiano vero"!

Neapol, Janov, Řím. V každém kraji trochu jiné těsto, trochu jiná chuť.

Netradiční ingredience, nečekané kombinace: burrata, mortadella, pistácie, prosciutto DOP, olivy z Taggiasca...

Poznejte víc pizzy, poznejte víc Itálie.

NOVINKA podzimu 2019

CHARAKTERISTIKA KURZU

Představujeme vám různé podoby tradiční italské pizzy, seznamte se, ochutnejte. Ta nejlepší pizza v Neapoli je k mání v obyčejných vykachlíčkovaných restauracích, kterých byste si normálně něvšimli. Čeho si ale všimnete je fronta, na kterou před dveřmi narazíte. A když se dostanete konečně dovnitř, tak nespustíte oči z toho machra, kterému říkají "pizzaiolo". Co ten s tím těstem provádí... Těsto je u pizzy základ a na tomto kurzu se dozvíte kouzlo jeho přípravy. Naučíte se doma udělat takovou pizzu, že už do té Neapole ani nemusíte:-).

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

CO BUDEME VAŘIT

  • Pizza: příprava kynutého těsta + různé i netradiční varianty náplní, např.

- burrata e pomodorini 

- mortadella a pistáciové pesto

- prosciutto crudo a fíky

... ale zvolit můžete i tradiční varianty, které znáte z každé pizzerie

  • Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem, cherry rajčátky a olivami        

  • Tiramisú

NAUČÍME VÁS

  • Kynuté těsto na pizzu a na focacciu vhodné pro domácí pečení

  • Párovat neobvyklé ingredience a poznávat nové chutě

  • Používat ingredience ke zlepšení těsta z různých částí Itálie 

  • Dozvíte se o historii a místech, kde se pizza narodila a také proč mají klasické druhy tak zvláštní jména

  • Originální tiramisu  dle receptu restaurace "Le Beccherie" v Treviso

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Pizza Gourmet. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

pizza a focacciapizza a focacciapizza a focacciapizza a focacciapizza a focaccia

Autentické fotografie z kurzu

Pizza 1 Pizza pracovni Pizza pracovni 2 Pizza focaccia Pizza tiramisu

Registrace do newsletteru

: