• PASTA FRESCA - kouzlo těstovin, s Italkou
    17.2.2020 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
Carolina Soldati

Carolina Soldati

Carolina se narodila a vyrůstala v Itálii v italsko-české kulinářské rodině v kraji známém produkcí prosecca. Její táta tam vlastní malé vinařství a máma provozuje restauraci. Odmalička se rodičům i prarodičům pletla pod nohama a nasávala atmosféru "la cucina italiana".

 

 

V roce 2012 se neváhala se svojí bezvadnou češtinou přestěhovat do Prahy, kde v současnosti žije a vyučuje italštinu či angličtinu. Právě dokončila univerzitu a přemýšlí, jestli se vydá ve šlépějích rodičů nebo jí zlákají jiné obzory. Zatím je každopádně zřejmé, že láska ke gastronomii jí neopouští. Ráda vaří italskou kuchyni a její tradiční recepty.

Carolina může vést kurzy v češtině, angličtině, italštině nebo španělštině.

V Ola Kala vede kurzy: Podzim v Toskánsku, Pizza Gourmet, Pasta Fresca a další

Pasta fresca - KOUZLO VLASTNÍCH TĚSTOVIN, S ITALKOU

Pasta fresca - KOUZLO TĚSTOVIN, S ITALKOU

Čerstvé, domácí, lahodné, podle původních receptur = Pasta fresca v Ola Kala

Dozvíte se mnohé o italských těstovinách a jejich přípravě.

Jednoduše dokonalé! Hned ke konzumaci a zbytek si usušíte napříště:-).

Ravioli, tortellini, cappelletti, tagliatelle, pappardelle: vyzkoušejte si je všechny!

Tajemství dokonalého těsta. To musíte umět.

NOVINKA podzimu 2019

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Víte co jsou "sfogline", jaké je hlavní město těstovin nebo proč Italové nejí špagety s ragú? Že ne? Tak právě na tomto kurzu Pasta fresca se od Caroliny dozvíte vše, co vám bude k tomu schopná říci. Těstoviny jsou snad nejtypičtějším italským jídlem, tak položte ruce na prkno a nebojte se mouky. Pak možná zjistíte, jak hravé může být vaření. Pasta fresca je o fantazii, různých tvarech, barvách a chutích.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

CO BUDEME VAŘIT

  • Crostini se zelenou omáčkou a lanýžovým olejem

  • Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky

    • Plněné ravioli “alla mantovana” s dýňovou náplní a Amarettem

    • Pappardelle s máslovou omáčkou se šalvějí

    • Tagliatelle ai funghi (s houbami)

  • “Bonet” (čokoládový puding podávaný se sušenkami amaretti)

NAUČÍME VÁS

  • Zelenou bylinkovou omáčku

  • Pracovat s olivovým olejem a spojit ho do různých chutí

  • Domácí těsto na přípravu čerstvých těstovin

  • Rozdíly mezi ravioli, tortellini, cappelletti, tagliatelle a pappardelle

  • Jednoduchou máslovou omáčku se šalvějí

  • Typický čokoládový puding s amaretti

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Pasta fresca. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

pasta frescapasta frescapasta frescapasta fresca

Autentické fotografie z kurzu

Pasta fresca z kurzu Pasta fresca z kurzu 2 IT jehneci ragu