Pasta fresca

Pasta fresca - ČERSTVÉ TĚSTOVINY!

Nejlepší těstoviny jsou ty, které si sami vyrobíte!
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Víte co jsou ravioli nebo tortelini?
Naučíme Vás prvotřídní recepty na těsto i na náplně.

 

Termíny:

  • 15.5.2018 - Pasta fresca
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  1x za pololetí!

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte přípravu nudlového těsta na různé druhy těstovin. Z tohoto těsta si sami vyrobíte plněné tortelini, ravioli a k nim vynikající omáčku. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka osvěžujícího předkrmu a lehkého dezertu s ovocem.

Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou)
  • Výroba domácího nudlového těsta
  • Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou
  • Máslová omáčka se šalvějí
  • Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem

pasta fresca pasta fresca pasta fresca pasta fresca pasta fresca

Naučíme vás

  • péct, loupat a marinovat papriku
  • nudlové žloutkovo-parmazánové těsto
  • používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)
  • plněné těstoviny (ravioli, tortelini)
  • náplň z dýňového pyré
  • vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)
  • máslovou emulzi - omáčku
  • šlehat žloutky na páře s dezertním vínem nebo džusem

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

Šéfkuchař

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta Fresca.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 15.5.2018 - Pasta fresca
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca