ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Pasta fresca
15.5.2018 v 16:00
obsazeno
2 450Kč
Šéfkuchař

Václav Šulc
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Dále se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.
Vašek vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza domácí, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Indie a další

Pasta fresca - ČERSTVÉ TĚSTOVINY!
Nejlepší těstoviny jsou ty, které si sami vyrobíte!
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Víte co jsou ravioli nebo tortelini?
Naučíme Vás prvotřídní recepty na těsto i na náplně.
TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za pololetí!
Charakteristika kurzu
V tomto kurzu si osvojíte přípravu nudlového těsta na různé druhy těstovin. Z tohoto těsta si sami vyrobíte plněné tortelini, ravioli a k nim vynikající omáčku. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka osvěžujícího předkrmu a lehkého dezertu s ovocem.
Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou)
Výroba domácího nudlového těsta
Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou
Máslová omáčka se šalvějí
Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem
Naučíme vás
-
péct, loupat a marinovat papriku
-
nudlové žloutkovo-parmazánové těsto
-
používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)
-
plněné těstoviny (ravioli, tortelini)
-
náplň z dýňového pyré
-
vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)
-
máslovou emulzi - omáčku
-
šlehat žloutky na páře s dezertním vínem nebo džusem
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta Fresca.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.