Italské kuře

Italské kuře - OBLÍBENÝ KURZ!

Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.
Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 6.3.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    OBSAZENO 2 450,-
  • 29.5.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě.

Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Caesar salát s krutony a křupavou pancetou
  • Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou
  • Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky
  • Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí
  • Pannacotta s lesním ovocem

italské kuře italské kuře italské kuře italské kuře italské kuře

Naučíme vás

  • vykostit kuře
  • domácí silný drůbeží vývar
  • jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu
  • majonézový dresink na salát
  • jednoduché stehenní rolády
  • rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky
  • pracovat s želatinou a mascarpone
  • horkou ovocnou omáčku

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

Šéfkuchař

Vasek sulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu. Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Poté se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
  • ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
  • CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské kuře. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 6.3.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    OBSAZENO 2 450,-
  • 29.5.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca