Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Dále se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza & focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Indie a další

Italské kuře

Italské kuře - 1 KUŘE = 4 JÍDLA, NAUČTE SE HO PORCOVAT

Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.
Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.

 

Charakteristika kurzu

Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě.

Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

Caesar salát s krutony a křupavou pancetou

Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou

Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky

Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí

Pannacotta s lesním ovocem

Naučíme vás

  • vykostit kuře

  • domácí silný drůbeží vývar

  • jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu

  • majonézový dresink na salát

  • jednoduché stehenní rolády

  • rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky

  • pracovat s želatinou a mascarpone

  • horkou ovocnou omáčku

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské kuře. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

italské kuřeitalské kuřeitalské kuřeitalské kuřeitalské kuře

Autentické fotografie z kurzu