• ITALSKÉ JEHNĚČÍ OD A DO Z - delikátní secondo piato
    15.10.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Jihoamerická masa a další

Italské jehněčí od A do Z - DELIKÁTNÍ, MASO, NOVINKA

Italské jehněčí od A do Z - DELIKÁTNÍ SECONDO PIATO, NOVINKA

Naučte se výborné jehněčí. Recepty ze severní Itálie.

Vaše příští secondo piato.

Italská kuchyně pro ty, kteří už znají pizzu a těstoviny.

Jehněčí na různé způsoby, o krok dál v italské gastronomii.

Velikonoční menu, které chutná po celý rok.

Osvěžující dezert navrch.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Italská gastronomie nenabízí pouze primi piati a pizzu. Jehněčí maso je křehké, šťavnaté a zpracovatelné mnoha způsoby. Na italském severu je vyhlášenou delikatesou. Naučte se ho očistit a upravit na různé způsoby, připravte si ho od A do Z. Pochutnáte si na roládě, pečených kotletkách, vyváženém ragú a osvěžujícím dezertu. Už se vám sbíhají sliny:-)?

CO BUDEME VAŘIT

  • Jehněčí roláda s fáší

  • Jehněčí hřebínky s bazalkovou krustou, mrkvové a bramborové puré

  • Jehněčí ragú s pappardellemi (Pappardelle al ragù di agnello)

  • Panna cotta menta e cioccolato

NAUČÍME VÁS

  • Očistit a připravit hřebínky 
     
  • Správně upéct šťavnaté maso
     
  • Jehněčí ragú jako od italské nonny
     
  • Bazalkové pesto 
     
  • Mátovou panna cottu od Bologně, jakou jste ještě nejedli

A mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ITALSKÉ JEHNĚČÍ OD A DO ZKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

 

 

Autentické fotografie z kurzu