Alfa - Omega italské kuchyně

Alfa Omega - BEZVA CENA!

V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky? I jejich výuka je součástí kurzu.

Autentické fotografie z kurzu zde.

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  1x za pololetí!

Charakteristika kurzu

Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají v italských domácnostech a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Svým kuchařským uměním pak překvapíte i ty nejnáročnější labužníky. Navíc se během kurzu uvolníte, seznámíte s dalšími účastníky a příjemně se odreagujete.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Pasta Carbonara
  • Minestrone (zeleninová polévka)
  • Špenátové cannelloni s ricottou (součástí kurzu není výroba těstoviny)
  • Tomátová omáčka
  • Jogurtovo-medové Semifredo (domácí mražená zmrzlina)

alfa - omega italské kuchyně alfa - omega italské kuchyně

Naučíme vás

  • krájet cibuli a zeleninu jako profík
  • uvařit zeleninu a těstoviny správně „al dente“ neboli na skus
  • rozpoznat sýr pecorino
  • používat neuzenou slaninu a vepřový lalok (guancale)
  • připravit nejpoužívanější italskou omáčku (tomatovou)
  • šlehat žloutky s medem nad parou
  • nadlehčovat jogurt šlehačkou a žloutky
  • z běžně dostupných surovin připravit, během krátké doby, prvotřídní delikatesy

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

Šéfkuchař

Vasek sulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu. Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Poté se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Alfa – Omega italské kuchyně.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca