• ALFA OMEGA ITALSKÉ KUCHYNĚ
    28.1.2019 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza & focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Indie a další

Alfa - Omega italské kuchyně

Italská Alfa Omega - OD MINESTRONE PO SEMIFREDDO

Téměř vegeteriánský kurz, maso necháme na jindy.

Lehký, nízkonákladový, barevný - prostě Itálie!

V jednoduchosti je krása. Základy lahodné italské kuchyně.

Zeleninová polévka, poctivá pasta, tradiční ricotta a domácí zmrzlina.
 

 

Charakteristika kurzu

Během kurzu se naučíte tipy a triky, které používaly babičky italských babiček. Osvojíte si chutná jídla plná zeleniny, těstovin a nebude chybět ani pancetta - to kvůli síle:-).

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Minestrone (zeleninová polévka)

  • Pasta Carbonara

  • Špenátové cannelloni s ricottou (součástí kurzu není výroba těstoviny)

  • Tomatová omáčka

  • Jogurtovo-medové Semifreddo (domácí mražená zmrzlina)

Naučíme vás

  • krájet cibuli a zeleninu jako profík

  • uvařit zeleninu a těstoviny správně „al dente“ neboli na skus

  • rozpoznat sýr pecorino

  • připravit nejpoužívanější italskou omáčku (tomatovou)

  • šlehat žloutky s medem nad parou

  • nadlehčovat jogurt šlehačkou a žloutky

  • z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby prvotřídní delikatesy

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Alfa – Omega italské kuchyně.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT afa minestroneIT alfa carbonara

Autentické fotografie z kurzu