• ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ
    18.2.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Francouzská kuchyně

Úvod do francouzské kuchyně - RAFINOVANÉ CHUTĚ

Připadají vám chutě francouzské kuchyně tak trochu nedostižné?
Máte rádi rafinovanost na talíři?

Tento kurz vám představí poctivou francouzskou tradiční kuchyni.

Silná cibulačka se sýrem, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant, to vše se naučíte jako špičkový kuchaři! 

Naučíte se menu, kterým oslníte vaší příští návštěvu! 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Úvod do kuchyně Francie patří dlouhé roky mezi naše nejoblíbenější. Výborná cibulačka, kterou není vůbec složité uvařit, elegantní kachní prsíčka, zelená čočka s parmezánem, která se vám bude hodit jako příloha k různým masům. A na závěr perla jednoduchosti. Fondant plný čokolády, ze kterého po rozkrojení teče čokoláda. A samozřejmě, nakyslé višně a smetana k tomu...

Co budeme vařit

  • Gratinovaná francouzská cibulačka

  • Kachní prso Barbarie, krémová zelená čočka s parmezánem 

  • Glazírované (karamelizované) cibulky

  • Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche

Naučíme vás

  • Krájet cibuli a rozpoznávat její různé druhy 

  • Gratinovat tučným sýrem

  • Připravit sladkokyselý karamel na cibulky

  • Kachní maso jako steak s křupavou kůží

  • Používat bylinky

  • Upéct tajemný fondant tak, aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři  

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

 Francie i kachna Úvod do francouzské kuchyně  Úvod do francouzské kuchyně

 

Autentické fotografie z kurzu