• MODERNÍ FRANCIE - Valentýnské menu
    14.2.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Romantický Francie

Moderní Francie - losos, telecí a creme brulée - VALENTÝNSKÉ MENU

V jakých kulisách nejlépe zazní: “miluju tě"? Která národnost má k lásce a k výbornému jídlu nejblíž?

Zase tolik možností není, ale jistě tam patří Francie. Země milovníků výborného jídla i vína, které jeho kvalitu násobí. Vydejte se na romantickou procházku naším novým francouzským menu. Připravte na ní své chuťové pohárky. 

Jemnost a elegance na talíři: zrající losos, výtečné telecí, granita z růží a creme brulée

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu se naučíte kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky, pokročilé a všechny "milovníky" a doplňuje naše kurzy francouzské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Losos zrající v soli, salát z fenyklu a kopřivy

  • Telecí karé s pancettou a batátovým pyré, relish z fava fazolek

  • Granita z růží

  • Creme brulée z belgické čokolády

Naučíme vás

  • Připravit marinovací sůl

  • Marinovat ryby

  • Pracovat s netradiční surovinou (batáty, fenykl, fava fazole, shisho, pancetta, růžová voda)

  • Kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

 

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Romantická Francie - od lososa po creme bruléeKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Francie iii lososFrancie iii teleci kare

Autentické fotografie z kurzu

Francie 3 batatty Francie 3 1 Francie 3 2 Francie 3 kare Francie 3 kare 2 Francie creme brulee