• Připravujeme
    2 900Kč

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

Romantický Francie

Moderní Francie: losos, telecí a suflé - LEHKÉ, SVĚŽÍ, BAREVNÉ

Ochutnejte elegantní menu, které se výtečně hodí pro romantické chvíle.

Francie je země milovníků výborného jídla i vína, které jeho kvalitu násobí. 

Tohle menu si zamilujete a bezvadně se hodí pro zamilované:-)

Jemnost a elegance na talíři: zrající losos, nevšední polévka, křehké telecí, granita z růží a suflé

Charakteristika kurzu

Během tohoto kurzu se naučíte kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři, vaše elegantní francouzské menu. Vydejte se na romantickou procházku renesanční zahradou barev a chutí. Vaše chuťové pohárky zaplesají. Tento kurz je vhodný pro začátečníky, pokročilé a všechny "milovníky".

Co budeme vařit

  • Losos zrající v soli, salát z fenyklu a kopřivy

  • Krém z Jeruzalémského artyčoku (topinambur)

  • Telecí karé s pancettou a batátovým pyré, relish z fava fazolek

  • Granita z růží

  • Soufle de maracuja (marakujové suflé)

Naučíme vás

  • Připravit marinovací sůl

  • Marinovat ryby

  • Pracovat s netradiční surovinou (batáty, fenykl, fava fazole, shisho, pancetta, růžová voda)

  • Kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Moderní Francie.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Francie iii lososFrancie iii kremFrancie iii teleci kareFrancie iii soufle

Autentické fotografie z kurzu

Francie 3 batatty Francie 3 pekac kare Francie 3 1 Francie 3 2 Francie 3 kare Francie 3 kare Francie 3 kare 2 Francie IIO soufle cukr

Registrace do newsletteru

: