• Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO
    3.2.2020 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO

Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO.

Víte, že UNESCO označilo francouzskou kuchyni za „nedotknutelné kulturní dědictví“?

Tradice, kterou musíte alespoň jednou ochutnat: foie gras. A co takhle je umět připravit!

Venkovské menu, domácí příprava, nenapodobitelné chutě.

Naučte se připravit tradiční jídla "haute cuisine" moderním způsobem a v domácích podmínkách.

NOVINKA podzimu 2019

CHARAKTERISTIKA KURZU

Představujeme vám tradiční kuchyni francouzského venkova, seznamte se, ochutnejte.

Delikátní foie gras jako v Alsasku, široce využitelné omelety jako v Lotrinsku nebo právě obrácený Crème caramel. A navrch lahodné bramborové noky s vepřovými líčky. 

Nákladné i dostupné suroviny nakombinované v nevšední menu plné chutí Francie.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

CO BUDEME VAŘIT

  • Foie gras s hruškou, perníkem a vínem Sauternes

  • Lotrinská omeleta s brambory

  • Vepřová líčka se skořicí s bramborovými noky

  • Crème caramel

NAUČÍME VÁS

  • připravit foie gras

  • tmavou bretoňskou palačinku vhodnou pro mnoho náplní

  • ocenit chutně připravená vepřová líčka

  • nadýchané domácí "maminčiny" bramborové noky

  • vytvořit karamel a spojit ho s jednochuchým dezertem

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Kuchyně francouzského venkova   Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Francie 4 foieFrancie 4 omeletaFrancie 4 licka 3Francie 4 creme

Autentické fotografie z kurzu

Francie 4 noky Francie 4 noky 2 Francie 4 foie 2 Francie 4 licka 2 Francie 4 creme 3