Francouzská kuchyně

Úvod do francouzské kuchyně

Připadají Vám chutě její kuchyně éterické a nedostižitelné?
Máte rádi rafinovanost na talíři?
Lahodná cibulačka, kachní prsa, horký čokoládový fondant, to vše budete ovládat jako špičkový kuchař!

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 20.2.2018 - Úvod do francouzské kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 17.4.2018 - Úvod do francouzské kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Co budeme vařit

  • Gratinovaná francouzská cibulačka
  • Kachní prso Barberie
  • Glazírované (karamelizované) cibulky
  • Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche

Naučíme vás

  • Krájet cibuli a rozpoznávat několik druhů cibule
  • Gratinovat tučným sýrem
  • Připravit sladkokyselý karamel na cibulky
  • Kachní maso jako steak s křupavou kůží
  • Používat bylinky
  • Upéct tajemný fondant, tak aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

Úvod do francouzské kuchyně Úvod do francouzské kuchyně Úvod do francouzské kuchyně  Úvod do francouzské kuchyně

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářských oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20.hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde).

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). 

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz vaření FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 20.2.2018 - Úvod do francouzské kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 17.4.2018 - Úvod do francouzské kuchyně
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca