KOHOUT  na víně, žabí stehýnka… OBLÍBENÉ !

KOHOUT na víně, žabí stehýnka… - OBLÍBENÉ !

Poznejte klasiku francouzské kuchyně.

V Čechách panuje názor, že francouzská kuchyně je složitá, tučná, nezdravá a že suroviny jsou nedostupné a drahé.

Také máte předsudky k žabím stehýnkům? A přitom je to delikatesa.

Absolvujte naše francouzské kurzy vaření a zjistíte, že i v domácích podmínkách vykouzlíte pokrm s pravým francouzským šmrncem.

Jak snadné!

 

Termíny:

  • 13.11.2017 - KOHOUT na víně, žabí stehýnka… - NOVINKA !
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost pracovat s pravým francouzským kohoutem, který váží 3 – 4 kg.

Zjistíte jak jemné a delikátní je maso ze žabího stehýnka a kterak připravit super nadýchané ovocné suflé.

Menu bude doplněno vynikajícími víny, která pro Vás bude vybírat sommeliér pan Dominique Collin. Francouz žijící v Praze a zabývajícím se francouzskými víny.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé volně navazuje lekci Úvod do francouzské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Rillettes de canard (kachní pomazánka) jako chuťovka na úvod menu

  • Coq au vin (kohout na víně)

  • Cuisses de grenouilles (žabí stehýnka)

  • Soufle de maracuja (marakujové suflé)

kohoutnew2 Kohout4    kohout6 
kohoutnew3 kohoutnew4

Naučíme vás

  • rozporcovat velkého kohouta
  • uvařit jej na zeleninovém základu a z vína vykouzlit silnou omáčku plnou chutí
  • dochucovat při vaření bylinkami, kořením, zeleninou…
  • zpracovat žabí stehýnka
  • obávaný dezert „souflé“

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

Šéfkuchař

sefkucharMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora...), vydavatelství Sanoma aj.    

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Kohout na víně, žabí stehýnka....

Termíny:

  • 13.11.2017 - KOHOUT na víně, žabí stehýnka… - NOVINKA !
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca