• KOHOUT na víně, žabí stehýnka
    7.11.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

KOHOUT  na víně, žabí stehýnka… OBLÍBENÉ !

KOHOUT na víně, žabí stehýnka… - OBLÍBENÉ !

Poznejte klasiku francouzské kuchyně.

V Čechách panuje názor, že francouzská kuchyně je složitá, tučná, nezdravá a že suroviny jsou nedostupné a drahé.

Také máte předsudky k žabím stehýnkům? A přitom je to delikatesa.

Absolvujte naše francouzské kurzy vaření a zjistíte, že i v domácích podmínkách vykouzlíte pokrm s pravým francouzským šmrncem.

Jak snadné!

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost pracovat s pravým francouzským kohoutem, který váží 3 – 4 kg.

Zjistíte jak jemné a delikátní je maso ze žabího stehýnka a kterak připravit super nadýchané ovocné suflé.

Menu bude doplněno vynikajícími víny, která pro Vás bude vybírat sommeliér pan Dominique Collin. Francouz žijící v Praze a zabývajícím se francouzskými víny.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé volně navazuje lekci Úvod do francouzské kuchyně.

Co budeme vařit

Rillettes de canard (kachní pomazánka) jako chuťovka na úvod menu

Coq au vin (kohout na víně)

Cuisses de grenouilles (žabí stehýnka)

Soufle de maracuja (marakujové suflé)

Naučíme vás

  • rozporcovat velkého kohouta

  • uvařit jej na zeleninovém základu a z vína vykouzlit silnou omáčku plnou chutí

  • dochucovat při vaření bylinkami, kořením, zeleninou…

  • zpracovat žabí stehýnka

  • obávaný dezert „souflé“

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Kohout na víně, žabí stehýnka....
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Kohout4kohout6

Autetické fotografie z kurzu

kohout na víně žabí stehýnka žabí stehýnka 2