DEZERTY
- TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
23.4.2018 v 16:00
obsazeno
2 450Kč
- TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
5.6.2018 v 16:00
poslední volná místa
2 450Kč
KOUPIT
- TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
14.6.2018 v 16:00
volná místa
2 450Kč
KOUPIT
- TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
10.9.2018 v 16:00
volná místa
2 450Kč
KOUPIT
Šéfkuchař

Hana Konečná
Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.
Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče
Všichni známe pojem „linecké“ těsto.
Jeho odborný název je třené těsto.
V čem spočívá jeho tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?
Naučíme Vás několik druhů těchto těst a několik variant krémových náplní.
Charakteristika kurzu
V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak jej správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit.
Součástí kurzu bude také výuka přípravy několika typů krémů, kterými se koláče plní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, cirtonový žloutkový krém, čokoládový krém Ganache a další.
Koláče budeme zdobit glazovaným ovocem, zapékacím sněhem atp.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.
Co budeme vařit
sladké velké koláče (tarts) a malé dezerty (tartlets) s krémem a ovocem
slaný Quiche (cibulový, sýrový, hřibový)
citronový krém
likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)
italský sníh na zapékání
Naučíme vás
- několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
- trik, jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče, tak aby se těsto během pečení nezdeformovalo
- zpracovat zbytky křehkého těsta
- glazovat ovoce
- zapékací sníh na dezerty
- uvařit cukrový rozvar "na bublinu"
- ganachový čokoládový likérový krém
- vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)
- náplně do slaných koláčů QUICHE
- a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
Cena obsahuje:
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Tarts a Tartlets!
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.