TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané) - NOVINKA!

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče - BEZVA CENA!

Všichni známe pojem „linecké“ těsto.
Jeho odborný název je třené těsto.
V čem spočívá jeho tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?
Naučíme Vás několik druhů těchto těst a několik variant krémových náplní.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 26.9.2017 - TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak jej správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit.

Součástí kurzu bude také výuka přípravy několika typů krémů, kterými se koláče plní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, cirtonový žloutkový krém, čokoládový krém Ganache a další.

Koláče budeme zdobit glazovaným ovocem, zapékacím sněhem atp.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.

Co budeme vařit

  • sladké velké koláče (tarts) a malé dezerty (tartlets) s krémem a ovocem
  • slaný Quiche (cibulový, sýrový, hřibový)
  • citronový krém
  • likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)
  • italský sníh na zapékání

tarts a tartlets tarts a tartlets tarts a tartlets tarts a tartlets tarts a tartlets

Naučíme vás

  • několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
  • trik, jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče, tak aby se těsto během pečení nezdeformovalo
  • zpracovat zbytky křehkého těsta
  • glazovat ovoce
  • zapékací sníh na dezerty
  • uvařit cukrový rozvar "na bublinu"
  • ganachový čokoládový likérový krém
  • vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)
  • náplně do slaných koláčů QUICHE
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

Šéfkuchař

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Tarts a Tartlets!

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 26.9.2017 - TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca