• TARTY A TARTALETKY – křehké, slané i sladké
    18.1.2019 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
  • TARTY A TARTALETKY – křehké, slané i sladké
    12.3.2019 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Míša Landová

Míša Landová

Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na  www.vikendovepeceni.cz

 

Pro Míšu je cukrařina opravdovým koníčkem s velkým K.  V zaměstnání se věnuje méně tvůrčí činnosti, kterou ve volných chvílích rozvíjí právě při pečení a cukrařině. Této zálibě věnuje v posledních letech veškerý volný čas. V minulosti navštívila mnoho pečících kurzů, vč. těch v Ola Kala, pekla dorty na zakázku (www.dortykladno.cz), vymýšlela vlastní recepty a hlavně stvořila blog www.vikendovepeceni.cz, prostřednictvím něhož inspiruje mnoho dalších pečících nadšenců. Baví jí bavit se o pečení, ať už on-line po blogersku nebo právě jako lektorka na kurzech pečení. Míšino cukrářské motto zní "když se peče s nadšením a láskou, tak to jde skoro samo:-)".

 

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Macarons voilá, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Stékaný dort

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané) - NOVINKA!

Tarty a tartaletky – KŘEHKÉ, SLANÉ I SLADKÉ

Legendární francouzské koláče naslano i sladko.

Co skrývá pojem „linecké“ těsto? Odborně se používá třené těsto.

V čem spočívá to tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?

To všechno se dozvíte u pečení těchto koláčů a koláčku různých velikostí.

Několik druhů třeného těsta a různé krémové náplně.

S'il vous plaît.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Na tomto kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak je správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit. Dále si připravíme několika typů krémů, kterými se koláče naplní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, citronový žloutkový krém, čokoládový krém ganache a další. Koláče si nazdobíme glazovaným ovocem a zapékacím sněhem.

CO SI UPEČEME

  • Sladké velké koláče (tarty) a malé dezerty (tartaletky) s krémem a ovocem

  • Slaný Quiche (cibulový, sýrový a další)

  • Citronový krém

  • Likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)

  • Italský sníh na zapékání

 

NAUČÍME VÁS

  • Několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu

  • Trik jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče tak, aby se těsto během pečení nezdeformovalo

  • Zpracovat zbytky křehkého těsta

  • Glazovat ovoce

  • Zapékací sníh na dezerty

  • Uvařit cukrový rozvar "na bublinu"

  • Ganachový čokoládový likérový krém

  • Vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)

  • Náplně do slaných koláčů Quiche

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu pečení Tarty a tartaletky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

tarts a tartletstarts a tartletstarts a tartletstarts a tartletstarts a tartlets

Autentické fotografie z kurzu

Tarts 1 Tarts 2            Tarts 3 Tarts 4 Tarts 5