• KYNUTÁ TĚSTA - koláče, koláčky, briošky
    20.2.2020 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína se věnuje pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty se zabývá také poradenstvím a jako lektorka působí v Kulinářské akademii. Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista. Přestože je zastánkyní klasických postupů přípravy moučníků, moderní technologie a přístupy vítá a stále se v nich zdokonaluje. Ke své práci říká: " I když to vypadá, že naše řemeslo má na růžích ustláno a má jen sladké vyhlídky, není tomu tak. Mou snahou je, aby se právě cukrářské umění stalo v gastronomii jedním z nejuznávanějších."

Členkou asociace kuchařů a cukrářů je Pavlína od roku 1991, doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-).

Pavlína vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Kynutá těsta, Velikonoční cukroví a další

Kynute testo

Kynutá těsta - KOLÁČE, KOLÁČKY, BRIOŠKY

Nejlepší koláče? Jako od babičky? Nechte to vykynout:-).

Jemné a vláčné kynuté těsto, s pozorností a láskou připravené.

3 typy těsta, desítky variant využití.

Jsou věci, které se nevyplatí uspěchat. V životě i v kuchyni.

Kurz plná zaručených rad. Víte, kdo peče nejlepší koláčky? Vy.

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Na tomto cukrářském kurzu se naučíte triky a postupy, které vám otevřou bránu do světa koláčů a koláčků. Výsledkem budou objednávky, které nestihnete odbavovat. Pro slavnostní chvíle, pro malou snídani, na výlet nebo pohoštění celé rozvětvené rodiny. Tam všude má kynutý koláč svoje místo.

CO SI UPEČEME

  • Moravské koláče

  • Svatební vázané koláčky

  • Briošky plněné krémem

NAUČÍME VÁS

Kynuté jemné těsto na moravské koláče se dvěma náplněmi

  • Správnou přípravu kvásku

  • Vypracování těsta do ideální konzistence

  • Dostatečnou délku kynutí

  • Jak plnit koláče

 

Kynuté těsto bez kynutí na vázané svatební koláče

  • Těsto, do kterého se připraví kvásek, ale těsto se nenechává kynout

  • Připravovat netradiční náplně - makovo jablečná, tvarohovo meruňková a mrkvovo ořechová

  • Vázání koláčků

  • Pečení a potírání po upečení

 

Kynuté těsto za studena na briošky plněné žloutkovým krémem

  • Kynuté těsto za pomocí instantního droždí

  • Kynutí za studena

  • Jak formovat briošky

  • Připravovat žloutkový krém

  • Pečení ve formičkách

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu vaření Kynuté těsto dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

Kynute pirohbuchty, koláče a pirohy buchty, koláče a pirohy buchty, koláče a pirohy buchty, koláče a pirohy buchty, koláče a pirohy
 

 

Autentické fotografie z kurzu