• FRANCOUZSKÝ DORT - plný čokolády
    7.2.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchařka

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína se věnuje pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty se zabývá také poradenstvím a jako lektorka působí v Kulinářské akademii. Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista. Přestože je zastánkyní klasických postupů přípravy moučníků, moderní technologie a přístupy vítá a stále se v nich zdokonaluje. Ke své práci říká: " I když to vypadá, že naše řemeslo má na růžích ustláno a má jen sladké vyhlídky, není tomu tak. Mou snahou je, aby se právě cukrářské umění stalo v gastronomii jedním z nejuznávanějších."

Členkou asociace kuchařů a cukrářů je Pavlína od roku 1991, doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-).

V Ola Kala vede kurzy: Cukroví a polevy, pro 2019 připravujeme další cukrářské kurzy

Dort

Francouzský dort - PLNÝ ČOKOLÁDY

Dort plný čokolády a francouzské elegance.

Dezert, kterým překvapíte každou společnost, malé i velké.

Upečete mechový korpus, našleháte nadýchaný krém a nadekorujete čokoládové ozdoby.

Z kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobený dort a mnohé cukrářské finesy.

Charakteristika kurzu

Během  kurzu si ukážeme, jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů "Ganache"  a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.

CO SI UPEČEME

  • Mandlový korpus

  • Ganache čokoládový krém 

  • Čokoládové ozdoby

  • Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort

Naučíme Vás

  • Správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto

  • Dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu

  • Připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)

  • Bezvadně našlehat tyto krémy

  • Používat dortovou transparentní pásku

  • Techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem

    

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu vaření Francouzský dort dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

dortdortdortdortdort

Autentické fotografie z kurzu