Připravujeme
2 900Kč

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

Dort

Francouzský DORT - NEJPRODÁVANĚJŠÍ!

Nejlepším dárkem je vlastnoručně vyrobený dort!
Naučte se upéct mechový korpus, našlehat krém a čokoládové ozdoby!
Z kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobený nádherný dort!

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky a mírně pokročilé!

Během  kurzu si ukážeme jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů "Ganache"  a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.

Co budeme připravovat?

Příprava ukázkového moderního dortu francouzského stylu

MODELOVANÉ OZDOBY Z MARCIPÁNU NEBO PLASTICKÉHO CUKRU NEJSOU SOUČÁSTÍ KURZU!!

Naučíme Vás

  • správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto
  • mandlový korpus
  • dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu
  • připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)
  • našlehat tyto krémy, tak aby se z nich dal vyrobit dort
  • používat dortovou transparentní pásku
  • VYTVOŘIT PERFEKTNÍ ZAROVNANÝ DORT
  • techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem
  • a další tipy a triky profesionálů

    

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750Kč - více zde)

Cena obsahuje:

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

Slané občerstvení (snacks).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz pečení DORT.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

dortdortdortdortdort

Autentické fotografie z kurzu