• Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ
    29.11.2018 v 16:00
    obsazeno
    2 450Kč
Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína se věnuje pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty se zabývá také poradenstvím a jako lektorka působí v Kulinářské akademii. Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista. Přestože je zastánkyní klasických postupů přípravy moučníků, moderní technologie a přístupy vítá a stále se v nich zdokonaluje. Ke své práci říká: " I když to vypadá, že naše řemeslo má na růžích ustláno a má jen sladké vyhlídky, není tomu tak. Mou snahou je, aby se právě cukrářské umění stalo v gastronomii jedním z nejuznávanějších."

Členkou asociace kuchařů a cukrářů je Pavlína od roku 1991, doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-).

V Ola Kala vede kurzy: Cukroví a polevy, pro 2019 připravujeme další cukrářské kurzy

Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ

Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ

Lanýžový, marcipánový nebo kaštanový krém... To se prostě musíte naučit!

Napečte si svou letošní první krabici cukroví, kterým ohromíte:-).

Naučte se nové finty od významné cukrářky: vařené náplně i vyšlehané za studena.

Krásně vypadá, výborně chutná. Připravte si 5 druhů těsta pro všechny mlsné jazýčky.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

CHARAKTERISTIKA KURZU

V tomto cukrářském kurzu se naučíme připravovat několik druhů cukroví, které nás potěší nejen na Vánoce, ale které si můžeme upéci po celý rok jako trvanlivé čajové pečivo pro každou příležitost. Součástí kurzu bude nejen pečení, ale také příprava náplní vařených i vyšlehaných za studena. Připravíme si báječné krémy a cukroví budeme potahovat polevami a zdobit čokoládovými dekory.     

CO SI UPEČEME

  • Žloutkové piškotky

  • Třené linecké cukroví

  • Išlské dortíčky

  • Lanýžové koláčky

  • Košíčky s marcipánem a švestkovou náplní

NAUČÍME VÁS

  • 3 druhy pevných těst určených na rozvalování nebo plnění do formiček
  • 2 druhy třených těst určených na stříkání cukrářským sáčkem
  • Zpracovat zbylé těsto nebo rozdrobené cukroví
  • Připravit náplně tak, aby byly trvanlivé a dlouho vláčné
  • Techniky potahování polevou
  • Zdobení cukroví pomocí papírového kornoutku
  • Jak skladovat cukroví

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu vaření Cukroví a polevy dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

 
Vánoce jako u babičkyVánoce jako u babičkyVánoce jako u babičkyVánoce v anglosaskuVánoce v anglosasku

 

Autentické fotografie z kurzu