Připravujeme
4 490Kč

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

Cukrářská škola letních dortů – 2 lekce, NOVINKA

Cukrářská škola letních dortů – 2 lekce, NOVINKA

Dvě nové lekce pro cukrářské nadšence, dva dorty, které jsme ještě nepekli.
1 lekce - Tarte tropézienne a brioškové těsto v kuchyni
2 lekce - Charlotte s domácími cukrářskými piškoty

Dlouho jsme vybírali cukrařinu, která se hodí pro jarní a letní pečení.
Našli jsme jí a čekáme jen na vás, odvážné cukrářské nadšence.
Bude to vyšší dívčí:-).
 

Co si upečeme

1. lekce 22.4. - Tarte tropézienne a brioškové těsto v kuchyni

Připravíme si dezert typický pro jižní Francii, který voní po pomerančích a láká nás na Azurové pobřeží.
To ale není vše, navíc zpracujeme brioškové těsto na více způsobů. Společně upečeme slané i sladké briošky vhodné na snídani i drobné občerstvení. Uvidíte, že vláčné brioškové těsto lze připravit na více způsobů.

Naučíme vás

  • Pracovat s droždím
  • Připravovat brioškové těsto, které je díky velkému obsahu másla velice vláčné
  • Kombinovat rozmanité chuťové variace
  • ​Klasický vanilkový krém

2. lekce 3.5. - Charlotte s domácími cukrářskými piškoty

Další francouzská klasika a odvážná výzva pro všechny cukrářky!
Jahodová varianta je úžasným letním dezertem pro parné dny.
Dort ozdobený krásnou mašlí je skvělý dárek nebo slavnostní dezert, se kterým uspějete u dětí i dospělých.

Naučíme vás

  • Upéct cukrářské piškoty (savoiardi)
  • Lehké krémy vhodné na léto
  • Pracovat s ovocem
  • Pracovat s želatinou
     

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 4 490 Kč včetně DPH za obě lekce

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliéra). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

Chcete se o kurzu dozvědět více?

Chcete se o kurzu vaření Cukrářská škola letních dortů – 2 lekce dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. 
Kontaktujte nás.

Fotogalerie

Letni dort tropezienne 1Letni dort tropezienne 2Letni dort charlotte 1Letni dort charlotte 2Letni dort charlotte 3

Autentické fotografie z kurzu