DEZERTY
Šéfkuchařka

Hana Konečná
Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.
Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

Čokoládové pralinky a Makronky - PRO DOMÁCÍ PODMÍNKY!
Milujete čokoládu?
Chcete proniknout hlouběji do chutě a vůně čokolády?
Chcete také umět vyrobit nadýchané, pravé francouzské mandlové Makronky?
Vyrobte si u nás svoje vlastní pralinky plněné pravým francouzským šlehačkovo-čokoládovým kréme Ganache.
Naučíme Vás vyrobit si své vlastní bonbony doma.
TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za pololetí!
Během kurzu se seznámíte a naučíte pracovat s vysoce kvalitní čokoládou a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z historie a současných trendů používání čokolády.
Všechny pralinky a makronky se naučíte tak, že si je vyrobíte sami doma, bez nutnosti cukruřských forem či jiných profesionálních potřeb.
Co budeme připravovat a ochutnávat?
Ručně vyráběné čokoládové pralinky a bonbony
Čokoládové lanýže
Smetanovo-čokoládový francouzský pralinkový krém Ganache (může se používat také do dezertů, dortů atp.)
Makronky z mandlové mouky a jejich barveni
Naučíme Vás
- Pracovat a zacházet s čokoládou jako pravý profesionál
- Temperovat čokoládu na mramorové desce (i mimo ni)
- Pralinkové náplně (francouzské krémy Ganache)
- Pracovat s pralinkovými formami
- Vyrábět bonbony bez forem
- Dekorovat hotové pralinky
- Italský sních na výrobu makronek (bílky zašlehané cukrovým rozvarem)
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
Slané občerstvení (snacks).
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY A MAKRONKY. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.